RKZ: Geen 2021 contract met Aevitae (EUcare) Zorgverzekeringen

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Ieder jaar moeten zorgaanbieder en zorgverzekeraars contracten met elkaar afsluiten zodat patiënten zonder probleem gebruik kunnen maken van de zorg. Tot nog toe had het Rode Kruis Ziekenhuis altijd met alle verzekeraars een contract. Naar alle waarschijnlijkheid zal er echter in 2021 geen contract tussen RKZ en Aevitae (EUcare) worden gesloten. 

Dit betekent dat, als u een verzekering via Aevitae overweegt, u rekening moet houden met het feit dat u alleen bij het RKZ terecht kunt indien u zelf de kosten betaalt, en die kosten bij de verzekeraar declareert. Die kosten, op basis van zogenaamde 'passantentarieven' kunnen zeer aanzienlijk (duizenden euro's) zijn. U moet dus goed overwegen of u deze verzekering wilt houden of nemen. U heeft tot 31 december 2020 de tijd om een lopende verzekering op te zeggen en tot 1 februari 2021 om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Geen steun in coronatijd
De reden waarom er geen contract gesloten is heeft te maken met het feit dat EUcare (als organisatie achter het merk Aevitae) als enige zorgverzekeraar in Nederland niet deelneemt aan de landelijke afspraken die gemaakt zijn om de zorg in tijden van corona overeind te houden. 

Zonder deze landelijke afspraken zouden veel ziekenhuizen, waaronder ook het Rode Kruis Ziekenhuis, in ernstige financiële problemen zijn gekomen. EUcare kan of wil ons hiervoor onvoldoende compenseren, waarmee voor ons het contracteren met deze zorgverzekeraar onmogelijk is geworden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing