RKZ krijgt specialistische oogkliniek

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – De oogartsen van het Rode Kruis Ziekenhuis zijn een nauw samenwerkingsverband aangegaan met Eyescan. Doel is om patiënten met oogproblemen nog beter van dienst te zijn met kwalitatief goede behandelmethodes en kortere wachttijden," aldus Erik Flipsen, oogarts van het RKZ.    

Door de samenwerking verandert de naam van afdeling oogheelkunde van het Rode Kruis Ziekenhuis in RKZ Eyescan Oogzorgkliniek. Flipsen: "Eyescan heeft al vele oogzorgklinieken in Nederland en is een grote speler op de markt op het gebied van laseren en optometrie en beheert enkele gespecialiseerde klinieken voor verzekerde oogzorg. Door onze kennis en ervaringen te bundelen kunnen we onze patiënten nog beter van dienst zijn. Vergrijzing is bijvoorbeeld een belangrijke reden voor een toenemende vraag naar oogheelkundige zorg. Een nieuwe locatie en eigen OK's moeten ervoor zorgen dat wachttijden dalen en dat we de oogheelkundige zorg in volle breedte efficiënter kunnen aanbieden."

De oogheelkundeafdeling blijft tot oktober dit jaar gevestigd in het RKZ. Vanaf 1 oktober 2013 kunnen patiënten terecht op de nieuwe locatie tegenover het RKZ: het voormalige Diginotar-pand. Hier wordt momenteel druk gebouwd aan een gloednieuwe afdeling met op de toekomst ingerichte behandelkamers en onderzoekruimtes. "Op de nieuwe locatie krijgen we onze eigen operatiekamers en hebben onze oogartsen de planning zelf in de hand. Dit zal de bereikbaarheid van de polikliniek ten goede komen en de wachttijden voor een afspraak of ingreep doen afnemen. De nauwe samenwerking met andere specialisten in het RKZ blijft bestaan zoals voorheen, net zoals de 24-uurs spoedzorg”, aldus Flipsen.

In de modern ingerichte omgeving worden patiënten geholpen door oogartsen drs J.J.G Beerthuizen, drs E. Flipsen en dr. M. Landesz en hun team van het Rode Kruis Ziekenhuis. Voor de dagelijkse leiding is Simone Stad van Eyescan verantwoordelijk

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing