RKZ: opnieuw Vaat- en Spataderkeurmerk

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft opnieuw het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk ontvangen van patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep. Het Vaatkeurmerk is van betekenis voor patiënten met aandoeningen in de slagaders van de buik, hals, het bekken, de benen en de aorta. Bij het Spataderkeurmerk gaat het om de kwaliteit van de behandeling van spataders. 

Om in aanmerking te komen voor deze keurmerken moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan, die de Hart&Vaatgroep heeft opgesteld in samenwerking met de beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Een voorbeeld van een criterium voor het Spataderkeurmerk is dat er altijd een dermatoloog en een gecertificeerd vaatchirurg betrokken zijn bij de behandeling van de patiënt. Bij het RKZ is dat het geval.

Het RKZ voldoet aan alle gestelde criteria van de keurmerken en mag zich opnieuw verzekeren van zowel het Vaatkeurmerk als het Spataderkeurmerk. Vaatchirurg Jorianne de Nie: "We zijn wederom blij met deze keurmerken. Dit bevestigt dat ook de patiënt weet dat we kwalitatief goede zorg leveren, zowel bij slagaderen als spataderen." De beide keurmerken helpen patiënten om een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaat- en spataderzorg wordt aangeboden. Patiënten en verwijzers kunnen op www.hartenvaatgroep.nl zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk 2016 hebben.

Spataderpoli RKZ
Patiënten met spataderen worden geholpen bij de Spataderpoli van het RKZ. Ze worden gezien door een team van een vaatchirurg, een dermatoloog en een vaatlaborante, die het vaatonderzoek uitvoert. Patiënten krijgen op dezelfde dag een intake, lichamelijk onderzoek en de diagnose met een eventueel behandelplan.  In sommige gevallen kan op dezelfde dag ook nog de behandeling plaatsvinden. De patiënt weet in één dag waar hij of zij aan toe is. Meer informatie over de spataderpoli is te vinden op www.rkz.nl/spataderpoli.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing