RKZ organiseert 8 november een informatiebijeenkomst over prostaatkanker

Door: Ab Jenema

IJMOND - “Prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen”. Wat is het, wat zijn de behandelmogelijkheden, wat doet het met je en je (seksuele) relatie? Dit zijn de vragen die aan bod komen tijdens de informatieavond over prostaatkanker op woensdag 8 november in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk.

 Wereldwijd wordt er per jaar bij meer dan 680.000 mannen de diagnose gesteld. Meer dan de helft van de mannen vanaf 80 krijgt het .

“Gelukkig overlijden de meeste er niet aan’’, vertelt Anoesjka Claessen, uroloog in het Rode Kruis Ziekenhuis.
De prostaat is een klier onder de blaas, ter grootte van een walnoot. Het maakt vocht aan. Bij een zaadlozing komen de zaadcellen met dit prostaatvocht naar buiten.

Na je 40e gaat de prostaat groeien en maakt het meer PSA (prostaat-specifiek antigeen, red.) aan. Een prostaatonderzoek begint met een bloedtest, waarbij de PSA-waarde wordt gemeten. Een hoge waarde betekent vervolgonderzoek. Tijdens een prostaatbiopsie worden weefselmonsters genomen om te onderzoeken of er kankercellen aanwezig zijn.

Prostaatkanker komt bij mannen onder de 55 weinig voor.
Maar als de vader of broer prostaatkanker heeft, is uw kans op het krijgen van prostaatkanker maximaal twee keer zo groot.

Sprekers
Norbert Bosch, uroloog RKZ legt uit wat prostaatkanker is en wat de behandelmogelijkheden zijn. Ron Rietbroek, internist- oncoloog RKZ vertelt wat te doen als de hormonen niet meer werken. Er is uiteraard ruim de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Locatie en aanmelden
De bijeenkomst wordt gehouden in het personeelsrestaurant op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis, Vondellaan 13 te Beverwijk.

Start van de bijeenkomst is om 19.00 uur tot 21.00 uur,(zaal is open om 18.45 uur)

De toegang is gratis, graag aanmelden via de website www.rkz.nl/agenda of via het Patiënten Service Bureau : 0251 – 265111 ( tijdens kantooruren)

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing