RKZ start poeppoli 'BilBaas' voor kinderen

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is onlangs een kinderpoeppoli gestart onder de naam BilBaas. De poli is een samenwerking tussen kinderarts Dirk-Jan van Zuidam en Ineke de Gee-de Ridder, bekkenfysiotherapeut van Het Kruispunt, die ook speciaal is opgeleid om deze kinderen te behandelen. Het spreekuur van BilBaas is 1 x per 14 dagen op maandagochtend in Het Kruispunt in Heemskerk.

De poli BilBaas is bestemd voor kinderen met ontlastingsproblemen, zoals regelmatig poepen en of vieze vegen hebben in hun onderbroek of harde ontlasting. Dit is een veel voorkomend, maar lastig te behandelen probleem. Van Zuidam en De Gee adviseren ouders en kinderen bij de omgang met de problematiek. Zo nodig zien de kinderen kinderarts Van Zuidam terug in het RKZ voor aanvullend onderzoek. In de meeste gevallen is dit niet aan de orde.

Eerder startte het RKZ en Het Kruispunt al een samenwerking voor de behandeling van kinderen met plasproblemen: 'BlaasBaas' poli. De samenwerking op het gebied van poepproblemen leek hierop een logisch gevolg. Wanneer niet alleen ontlastings-, maar ook plasproblemen aan de orde zijn, dan brengen de kinderen ook een bezoek aan de kinderplaspoli.

Locatie en afspraken
De locatie voor beide poli's is de praktijk van de bekkenfysiotherapeute 'Het Kruispunt' in Heemskerk. Afspraken kunnen gemaakt worden via de poli Kindergeneeskunde met verwijzing van de huisarts.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing