RKZ vanaf september in nieuwe medische EO-serie

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De Nederlandse gezondheidszorg in 24 uur volgen met 70 camera's. Ook een team van medisch specialisten uit het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk wordt een dag gevolgd in de nieuwe EO serie 'Zij houden Nederland in leven'. Vanaf 3 september 2014 ziet de kijker in vijf afleveringen onze gezondheidszorg op een unieke manier van binnenuit. 

Geboortes, vechten voor leven, paramedische zorg en opereren op het scherpst van de snede: voor deze nieuwe medische serie wordt onze nationale gezondheidszorg 24 uur lang met 70 camera's in al haar facetten gefilmd. Niet eerder werd op zo’n grote schaal het dagelijkse werk van 1,2 miljoen werknemers in de zorg en de ruim 600.000 behandelde patiënten gevolgd.

De serie is gebaseerd op het succesvolle 'Keeping Britain Alive' van de BBC, dat inmiddels in verschillende landen een eigen versie heeft gekregen. Naast opnamen in ziekenhuizen, worden onder andere ook de huisartsenpraktijk, psychiatrie, trauma- en ouderenzorg vanuit verschillende plaatsen in ons land in beeld gebracht.

De aflevering waarin het RKZ de hoofdrol speelt, wordt op 24 september 2014 uitgezonden. In deze aflevering wordt plastisch chirurg Paul van Zuijlen van het RKZ tijdens zijn werkzaamheden in het Brandwondencentrum gevolgd. "De gezondheidszorg wordt de laatste jaren in zorgelijke mate belicht vanuit politieke en financiële kant. Het werd tijd om te laten zien waard de gezondheidszorg daadwerkelijk om gaat", aldus Van Zuijlen.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl