Rob Slooten exposeert bij KeK

Door: Raimond Bos

Perugia, 2007 (Foto: Rob Slooten)


BEVERWIJK - Vanaf 4 maart 2014 exposeert fotograaf Rob Slooten  bij KeK. De expositie wordt op zaterdag 8 maart 2014 om 16:00 uur feestelijk geopend door kunstenaar Robert Lambermont.


Slooten toont werk uit drie projecten. In het project 'Stadstheater', gestart in 2010, wordt de stad gezien als één groot theaterdecor, waarin voorbijgangers acteurs zijn die hun rol spelen in voortdurend wisselende theaterstukken, die ter plekke worden bedacht en uitgevoerd. De fotograaf stelt zich op als toeschouwer: hij kijkt, hij wacht. En brengt met zijn digitale spiegelreflexcamera een onverwachte en soms surrealistische wereld in beeld.

Voor de projecten 'Camera Obscura in Haarlem' en 'Camera Obscura in Amsterdam' werkte Slooten met een zelfgemaakte houten pinhole camera (Camera Obscura). Dit is het meest eenvoudige fototoestel dat er bestaat. De afbeelding komt niet tot stand door een lens, maar door een klein cirkelvormig gaatje. Deze techniek zorgt voor de concentratie van prachtig, helder licht in het centrum, met donkerder partijen naar de randen toe. Door de lange belichtingstijd vervliegt elke beweging: die wordt niet, of schimmig als een vage veeg, op de film vastgelegd. De foto's voor het project 'Camera Obscura in Haarlem' werden in 2012 gemaakt, die van 'Camera Obscura in Amsterdam' in 2013. De fotograaf was in de stilstaande (pinhole)wereld van de twee steden op zoek naar kleur, geheimzinnigheid en vreemdheid. Het decor van een stadstheater, waaruit de acteurs zijn vervlogen.

De expositie is t/m 31 maart 2014 te zien op de bovenverdieping van het Kennemertheater aan het Kerkplein 1. Voor openingstijden en andere informatie kunt u kijken op www.kekbeverwijk.nl en www.robslooten.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing