Rockinitis live in cultureel café Camille

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het zomerseizoen van cultureel café Camille is van start gegaan. De live-optredens vinden niet meer plaats op zondagmiddag maar op zaterdagavond. Als eerste in een lange reeks optredens staat het trio Rockinitis op zaterdag 6 juni 2015 op het podium.  

Rockinitis: Besmettelijke maar ongevaarlijke aandoening van hart en ziel. Oorzaak: live optredens van gelijknamig powertrio. Gevolgen: opwinding en enthousiasme in stomende zalen en volgepakte cafés. Diagnose: niet ernstig; wel heftig. Remedie: geen kruid tegen gewassen!

Rockinitis is Jack van Schie (gitaren en zang), Kees Wassenaar (drums) en Ronald Krom (basgitaar). Jack van Schie speelde vele jaren in de Bintangs, maakte met hen een tiental albums, deed meer dan duizend concerten en combineert in Rockinitis de rol van zanger met die van gitarist. Zijn virtuositeit op gitaar is natuurlijk al langer bekend, maar uit zijn werk met Rockinitis blijkt nu ook dat zijn vocale kwaliteiten een goed bewaard geheim zijn geweest.

Bescheiden als hij is, zwakt hij dit zelf graag af tot: "It's not the singer, but the things he sings". Ook Kees Wassenaar heeft zijn muzikale sporen ruimschoots verdiend. We kennen hem als begenadigd drummer van Tent, Taurus en Unza Unza Orkstar. In rockinitis is hij letterlijk en figuurlijk maatgevend. Of zoals hij - filosoof van de band - zelf altijd zegt: "My timing is of the essence".

Bassist Ronald Krom maakte in de jaren zeventig deel uit van de Bintangs en in de jaren tachtig van de Gigantjes. In de jaren negentig dook hij onder in de Arnhemse bluesrock-scene. Inmiddels weer opgedoken, hanteert hij ook in rockinitis vaardig de basgitaar. En nog altijd onder het motto: "If it ain't low, I don't wanna know".

Rockinitis bestaat nog maar net en is nu al vermaard om z'n pakkende optredens. De band staat garant voor een paar dampende sets, gepeurd uit het explosieve mengsel van rhythm & blues, New Orleans funk en southern rock. Maar what's in a name? Elk optreden is een enerverende gebeurtenis met ruimte voor nieuw en bestaand repertoire dat van de band een eigen, ruw-gepolijste aanpak krijgt. Met aanstekelijke consequenties voor het publiek.

Aanvang van het optreden is om 21:30 uur, de toegang is gratis. Cultureel café Camille is gevestigd aan de Kerkstraat 37. Kijk voor uitgebreide informatie op www.cafecamille.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing