Rode Kruis schaalt hulpverlening ook in Kennemerland verder op

Door: Jan Pronk

KENNEMERLAND - Het Rode Kruis heeft het nationale actieplan COVID-19 herzien, omdat we merken dat de noden onverminderd hoog zijn en in deze tweede golf de druk op de zorg toeneemt. De coronahulpverlening wordt overal in Nederland verder uitgebreid en opgeschaald.

In het district Kennemerland hebben vele tientallen vrijwilligers zich in de afgelopen maanden ingezet voor diverse corona-gerelateerde ondersteuning van zowel zorginstellingen als individuele mensen met een hulpvraag. Vrijwilligers van het Rode Kruis Kennemerland werkten zo’n 4000 uur in een van de teststraten, verzorg-, verpleeg- en ziekenhuizen om zorgpersoneel te ondersteunen. Daarnaast is het Rode Kruis 125 keer uitgerukt om begeleid vervoer te verzorgen met een speciaal daartoe ingerichte bus. Circa 25 mensen hebben regelmatig telefonisch contact via het Let op Elkaar burgerhulpprogramma en de telefonische belcirkels. Verder hebben Rode Kruis vrijwilligers zo’n 80 keer boodschappen gedaan voor buurtgenoten.

Voor de komende periode zal de vraag naar hulp alleen maar toenemen, we verwachten wederom nodig te zijn om de enorme druk op de zorginstellingen in de regio enigszins te verlichten met een flexibele poule van vrijwilligers die diverse niet-medische taken op zich kunnen nemen. Het Rode Kruis werft momenteel tientallen nieuwe vrijwilligers en leidt hen op om klaar te zijn wanneer de nood aan de man is.

Machiel Pouw, Coördinator Noodhulp: “Het is geweldig dat we als Rode Kruis kunnen ondersteunen in deze tijden. We zijn er voor iedereen die in nood verkeert, of dat nu een zorginstelling is of iemand die thuis in quarantaine is. Het Rode Kruis staat klaar overal in Nederland! Ik roep mensen die hulp nodig hebben op om de telefoon te pakken en onze hulplijn te bellen via 070-4455888. Schaam je niet om hulp te vragen. Want je hoeft het niet alleen te doen.”

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing