Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk in Top 10 ZorgkaartNederland

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (RKZ) is dankzij de waardering van haar patiënten op ZorgkaartNederland één van de Best gewaardeerde ziekenhuizen van 2021. Als enige ziekenhuis in Noord-Holland staat het RKZ in de Top 10. Een rangschikking binnen die Top 10 geeft ZorgkaartNederland niet.

Peter van Barneveld, bestuurder RKZ: ‘Na de lovende woorden in het ziekenhuisonderzoek van Elsevier in november 2021 en de positieve beoordeling van de DEKRA, worden we nu ook met de mooie waarderingen van onze patiënten beloond. In een tijd waarin de zorg bij ons en alle andere zorginstellingen zo onder druk staat, is dit prachtig voor alle inzet van onze collega’s. Zij zijn degenen die onze patiënten steunen in moeilijke tijden. Nu krijgen wij in onze moeilijke tijden door deze waardering en steun van onze patiënten. Daar draait zorg voor elkaar om, daar doen wij het voor.’

Feiten en cijfers

Op de eerste dinsdag van december maakte ZorgkaartNederland de best gewaardeerde zorginstellingen in vijf zorgsectoren bekend. Met de waarderingen die zijn gegeven tussen 1 januari en 1 november 2021 rekende de zorgwebsite uit welke zorginstellingen er op ZorgkaartNederland het best gewaardeerd werden door hun patiënten en cliënten. Dit jaar zijn fysiotherapiepraktijken toegevoegd aan het rijtje van verpleeghuizen, wijkverpleging, ziekenhuizen en klinieken. ZorgkaartNederland is een website van de Patiëntenfederatie Nederland.

De ziekenhuiszorg is de sector met de meeste waarderingen van de vijf sectoren. In totaal zijn 17.254 waarderingen gegeven in 2021 in de ziekenhuissector aan 77 ziekenhuizen. 63 ziekenhuizen hadden minstens 100 waarderingen. Zij zijn meegenomen in de verkiezing. De top-10 organisaties hebben samen 2900 waarderingen gekregen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing