Rode Kruis Ziekenhuis krijgt compliment over financiële Performance

Door: Ab Jenema

IJMOND - In het jaarlijkse onderzoek van BDO Nederland naar de financiële presentaties van de Nederlandse ziekenhuizen krijgt het Rode Kruis Ziekenhuis een mooi compliment: 3 ziekenhuizen die vorig jaar een onvoldoende financiële performance hadden, scoren dit jaar een 8 of hoger: Ikazia Ziekenhuis, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en Rode Kruis Ziekenhuis. Zij slagen er in om relatief snel stevige verbeteringen in de financiële performance te realiseren.

Inzet medewerkers betaalt zich uit.
Het Rode Kruis Ziekenhuis krijgt als rapportcijfer een negen. Jaap van den Heuvel, voorzitter Raad van Bestuur: “Dit mooie rapportcijfer is een compliment aan alle collega’s. Zij zijn zich, ook in moeilijke tijden, blijven inzetten voor een persoonlijk, betrokken ziekenhuis dat financieel de boel op orde heeft.”

De cijfers laten nu zien dat die inzet zich uitbetaalt.
Goede basis voor komende jaren Bart Reef, manager Administratie, Control en Inkoop: “We zijn blij dat wij in 2016, na een verlieslatend 2015, de weg omhoog hebben gevonden. Belangrijke pijlers onder dit succes zijn de betere afspraken met de zorgverzekeraars, de goede kwaliteit van zorg, de organisatiebrede invoering van Lean en Lean Six Sigma en de extra aandacht voor de interne beheersstructuur. Wij verwachten hiermee ook in de toekomst de goede financiële positie te behouden.”

BDO Accountants & Adviseurs rangschikt in de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen de algemene Nederlandse ziekenhuizen op basis van hun financiële jaarverslagen van 2016.

Lees hier het hele verslag:

https://www.bdo.nl/nl-nl/nieuws/2017/bdo-benchmark-ziekenhuizen-2017-kleinere-ziekenhuizen-maken-financiele-inhaalslag

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing