Rode Kruis Ziekenhuis op 11 in AD Ziekenhuis top 100

Door: Ab Jenema

IJMOND - Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk, staat op nummer 11 in de Ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad. Jaap van den Heuvel, voorzitter Raad van Bestuur van het RKZ is trots op het resultaat: “We zijn wederom koploper in onze regio. De kwaliteit van onze zorg is in orde, ook nu er naar andere criteria is gekeken dan bij de vorige editie van de ranglijst.”

Dagelijkse inzet
Van den Heuvel: “Dit is een compliment voor al onze medewerkers. Zij zetten zich dagelijks in om op álle kwaliteitsindicatoren goed te scoren, ook die niet meetellen voor een ranglijst. Onze patiënten hebben recht op de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg.” In het afgelopen jaar ontving het Rode Kruis Ziekenhuis verschillende kwaliteitskeurmerken, waaronder het keurmerk voor goede borstkankerzorg, de behandelingen van slagaders en spataders en het dementievriendelijke ziekenhuis. Het Brandwondencentrum ontving het Europese kwaliteitscertificaat en de Slaappolikliniek kreeg de maximale waardering van patiënten.

AD Ziekenhuis Top 100
De jaarlijkse rangschikking van het AD houdt ziekenhuizen alert op onderdelen in de zorg of de registratie daarvan, die verbetering behoeven. De AD Ziekenhuis top 100 maakt gebruik van gegevens over 2015 van de Inspectie van de Gezondheidszorg, die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren. Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

 

Bekijk het volledige overzicht van de AD Ziekenhuis top 100

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing