Rode Kruis Ziekenhuis start voorlichting over de gevolgen van roken

Door: Jan Pronk

IJMOND - Longarts Pauline Dekker en rookstopcoach Pauline Haasbroek, beiden uit het Rode
Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, gaven op 19 oktober een informatieve les over roken
aan leerlingen van groep 8 van de Bethelschool in Beverwijk. Zij hopen op deze
manier kinderen ervan bewust te maken wat roken met je doet en de leerlingen
ervoor te behoeden met roken te beginnen.

Meer weten over de gevolgen van roken

De leerlingen van de Bethelsschool zijn onder andere bijgepraat over de verslavende werking van nicotine. Longarts Pauline Dekker maakt een vergelijking met een gevangenis: “Als je niet meer zonder een stofje kunt, ben je slaaf van de sigaret, je zit gevangen”. Dat er ook schoonmaakmiddelen in sigaretten worden gestopt, is vaak nieuw voor een klas. Ook zijn kinderen snel onder de indruk van het aantal PlayStation-consoles die je kunt kopen van het bedrag dat rokers jaarlijks uitgeven aan sigaretten.

Alle leerlingen in de regio

De longartsen en rookstopcoaches van het Rode Kruis Ziekenhuis willen alle leerlingen in de regio bereiken. Basisscholen die de RKZ-professionals willen uitnodigen voor een informatieve les kunnen contact opnemen met de Rookstoppolikliniek. Rookstopcoach Pauline Haasbroek: ”We willen kinderen bewust maken van de gevolgen van roken. Dat doen we op een leuke manier met een quiz, zonder enge plaatjes te laten zien. We gaan ook met ze in gesprek; wat als ze over een paar jaar een sigaret aangeboden krijgen, hoe kun je dan ‘nee’ zeggen? “

Opgeven voor een informatieve les

Basisscholen die de longartsen en rookstopcoaches van het RKZ willen uitnodigen voor een informatieve les over de gevolgen van roken, kunnen zich aanmelden via [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing