Rode Kruis Ziekenhuis vaccineert ruim 200 medewerkers acute zorg

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op donderdag 7 januari 2021 zijn ongeveer 200 medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis uit de acute zorg gevaccineerd. Medewerkers van het RKZ zijn erg opgelucht dat het vaccineren is begonnen.

Rond acht uur ’s ochtends was internist-intensivist Evelien de Jong onder het toeziend oog van de media als eerst aan de beurt. ‘Ik ben er erg blij mee. We raken uitgeput, maar hebben geen keus en werken door. Daarom ben ik blij dat het vaccin er nu is. Dat haalt voor mij en mijn collega’s veel spanning weg,’ legt ze uit.

Het bereiden van de vaccins gebeurde door medewerkers van de apotheek van het RKZ. Een secuur klusje. Apotheker Doranne Hilarius: ‘Het vaccin moet eerste gemengd worden en daarna een aantal keer gekanteld. Dat moet voorzichtig gebeuren, want het is een kwetsbaar vaccin.’

De vaccinatiedag verliep zonder problemen. ‘Het is fijn om te zien hoe dit nu verloopt. Daar kunnen we van leren voor de volgende vaccinatieronde.’ Wanneer de rest van het RKZ-personeel gevaccineerd kan worden, is nog niet bekend.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing