Rode Kruis Ziekenhuis weer financieel gezond

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is weer financieel gezond. Dat laat bestuursvoorzitter Jeroen van Roon in een persbericht weten. Deze week ondertekende de Raad van Bestuur van het RKZ een samenwerkingsovereenkomst met Marius Touwen, CEO van Zorg van de Zaak. De komende maanden onderzoeken beide organisaties hoe ze die samenwerking vorm gaan geven.

"Samenwerking is het sleutelwoord voor de toekomst van het RKZ", aldus Jeroen van Roon. Daar waar dit voor de patiënt beter is en het de patiëntwaarde vergroot wil het RKZ samenwerkingsverbanden aangaan. Het ziekenhuis werkt aan een stevig toekomstprofiel. Het streven naar kwalitatief goede, gastvrije en betaalbare zorg voor de patiënt is hierin leidend. Van Roon: "In Zorg van de Zaak hebben wij een waardevolle partner gevonden om onze ambities waar te maken. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Zorg van de Zaak is een breed netwerk van organisaties op het gebied van bedrijfsgezondheidszorg. "Wij hebben veel psychische en sociale kennis in huis en door de samenwerking met het RKZ komt er meer kennis over fysieke zaken ons netwerk in. Door te profiteren van elkaars expertise, kunnen we de arbeidsgerelateerde zorg samen beter vorm geven", aldus Marius Touwen, CEO van Zorg van de Zaak. "De samenwerking geeft ons de mogelijkheid om nieuwe, innovatieve vormen van bedrijfsgezondheidszorg te ontwikkelen, zoals een polikliniek voor beroepsziekten en arbeidsgerelateerde programma’s voor hulp bij bijvoorbeeld obesitas, diabetes en stoppen met roken. Met als doel mensen te stimuleren om fysiek en mentaal zo gezond mogelijk aan het werk te blijven."

Financieel gezond
Bijna twee jaar geleden raakte het RKZ in financiële problemen toen het voorschotten van zorgverzekeraars niet meer terug kon betalen, onder andere door investeringen in nieuwbouw. "We hebben de afgelopen twee jaar financieel flink orde op zaken gesteld. Het ziekenhuis schrijft zwarte cijfers, we verwachten 2013 in de plus te eindigen en onze schuldpositie is onder controle. Daar was een forse reorganisatie voor nodig. We doen meer met minder mensen en bieden blijvend kwalitatief goede patiëntenzorg. Door de samenwerking te zoeken met Zorg van de Zaak creëren we meer mogelijkheden om ook in de toekomst financieel gezond te blijven", aldus van Roon.

De komende maanden staan in het teken van het verder vormgeven van de samenwerking. De partijen streven ernaar de voorbereidingen per 1 juli 2014 af te ronden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing