Roetz wijdt jubileumeditie aan Wijk aan Zee

Door: Jan Pronk

IJMOND – Het culturele tijdschrift Roetz bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd met een bijzondere uitgave. Het jubileumnummer is geheel gewijd aan Wijk aan Zee. Roetz wil hiermee het dorp bedanken voor de inspiratie. Roetz aan Zee wordt op 24 juni gepresenteerd in Café De Zon met een lokaal muziekfeest. Aanvang 16:00 uur en de toegang is gratis. Het moet het begin worden van tal van jubileumactiviteiten onder de noemer ‘Summer of Love’.

Roetz Magazine is een open podium voor schrijvers, dichters en andere kunstenaars. Iedereen mag meedoen aan Roetz, die geen verschil maakt tussen amateurs of professionals. De oprichting in 2003 was mede geïnspireerd op alle mooie gebeurtenissen in Wijk aan Zee in die jaren, met name vanuit Cultureel Dorp. ,,Daarom leek het ons goed iets terug te doen op een manier die ons past: met een mooi tijdschrift’’, aldus Henk Tijbosch van Roetz.

Naast dit tijdschrift wordt op 24 juni ook een boek gepresenteerd van Peter Meester. Hij beschreef jarenlang kleine taferelen die hij om zich heen zag. ,,We kwamen deze verhalen tegen en werden getroffen door de prachtige stijl en de scherpte. Meester weet op voortreffelijke wijze de meest alledaagse zaken op een prachtige manier uit te drukken’’, gaat Tijbosch verder.

Met de uitgave van het boek van Peter Meester en Roetz aan Zee is het jubileum nog niet voorbij. Roetz heeft de zomer 2018 uitgeroepen tot de Summer of Love en de komende maanden zullen onder die noemer tal van activiteiten plaatshebben in Wijk aan Zee.

Het tijdschrift en het boekje worden uitgegeven door De Vrijstaat Roetz, een organisatie zonder winstoogmerk. Roetz geeft niet alleen het magazine uit en boeken over lokale thema’s, ook beheert ze een videoplatform op facebook, geeft ze cd’s uit en organiseert ze bijeenkomsten en festivals.

Tijdens  het feest in De Zon treden lokale artiesten op. Ze spelen akoestisch. Onder hen zijn WazMank, Waz4, de Beachberries en de legendarische folkgroep De WazMuvrs. Lokale artiesten die mee willen spelen (akoestisch) kunnen zich melden via [email protected] 

Op de foto: de bekende lokale folkgroep De WazMuvrs treedt op tijdens het jubileumfeest van Roetz

Foto: Heleen Vink

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing