Roots Night in de Nozem en de Non

Door: Cor Beumer

Voor deze avond zijn twee acts uitgenodigd. Sue the Night en de Ierse songwriter John Carrie zullen op deze avond hun adembenemende songs laten horen. De optredens beginnen rond 22.00 uur en de deuren gaan om 21.00 uur open. De entree is gratis!!

Suus de Groot, oftewel Sue the Night, is sinds 2010 actief aan het optreden als singer/songwriter. Geboren en getogen in Heemskerk maar op haar 16e uit het warme nest gevlogen om te studeren. Op haar 20ekwam ze terecht in een rockband, zes jaar als frontvrouw met luide keel en een conservatorium opleiding later zette ze de microfoon vast op het statief en pakte de gitaar op. Inmiddels heeft ze het als solo artiest geschopt tot de finale van de Grote Prijs van Nederland en op vele festivals gestaan. Onlangs heeft ze een tour met de Popronde gemaakt; 25 optredens in 20 steden in 2,5 maand.

De eerste single van een verwacht album is sinds een paar weken online; de track Mother Mary wordt goed bekeken op You Tube en is een goed voorbeeld van de muziek van Sue the Night; integer en intens met een universele boodschap. Zwevend tussen indie/roots/folk en pop worden de performances van Sue the Night afgewisseld van opzwepend en brutaal naar zoete melancholie met een rauw randje. Deze avond neemt ze Matthijs Barnhoorn mee op mandoline en viool en Jolene Grunberg op gitaar/ zang. De samenzang en aanvullende instrumenten zijn een lust voor het oor.

John Carrie; de Ierse songwriter met een bloedmooie stem die vergeleken kan worden met Neil Young of Ben Howard.
John is begonnen als straatmuzikant en heeft inmiddels vele harten veroverd. Na de opname van de 1e EP ging het snel, inmiddels heeft hij op zijn Europese tour het podium gedeeld met Kings of Leon, Scott Matthews en Xavier Rudd.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing