Rosan Kocken benoemd tot gedeputeerde van Provinciale Staten van Noord-Holland

Door: Jan Pronk

NOORDHOLLAND - Provinciale Staten van Noord-Holland hebben op 20 juni 2022 tijdens een extra vergadering ingestemd met de benoeming van Rosan Kocken (GroenLinks) tot gedeputeerde van de provincie Noord-Holland.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk nam de eed af bij Rosan Kocken. Daarna nam hij de eed af bij Ruchama Bjewar, die Statenlid is geworden voor GroenLinks in Noord-Holland.

Gedeputeerde Rosan Kocken
De portefeuille van Rosan Kocken bestaat uit Financiën, Circulaire Economie, Zeehavens, Sport, Cultuur en Erfgoed. Zij werkte ruim tien jaar als advocaat, waarvan het grootste deel in haar eigen strafrechtpraktijk in Haarlem. Sinds 2015 is zij als Statenlid van GroenLinks actief in de Noord-Hollandse provinciale politiek.

Rosan Kocken: "Ik voel mij vereerd dat ik als gedeputeerde aan de slag mag met deze mooie en uiteenlopende portefeuille. Ik geloof dat de wereld duurzamer, gezonder en inclusiever kan. Als provincie kunnen wij daar veel in doen en ik wil daar dan ook als gedeputeerde aan bijdragen." Gedeputeerde Kocken stelt zich voor in een video.

Rosan Kocken volgt oud-gedeputeerde Zita Pels op. Zij werd 1 juni benoemd tot wethouder van de gemeente Amsterdam. Statenlid Anouk Gielen is verkozen tot nieuwe voorzitter van de GroenLinks fractie.

Terugkijken, alle stemmingen en meer informatie
Belangstellenden kunnen de vergadering online terugzien via noord-holland.stateninformatie.nl. Bij 'PS besluitvorming' vinden zij daar ook de uitslag van de stemming van Provinciale Staten, door te klikken op het pijltje in het blauwe vakje bij het betreffende agendapunt. Meer informatie over de besluiten van Provinciale Staten van Noord-Holland van 20 juni 2022 staat bij de agenda van de vergadering.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing