Ruim 107.000 vaccinaties gezet in Kennemerland

Door: Ab Jenema

IJMOND - GGD Kennemerland heeft in totaal inmiddels 107.402 vaccinaties gezet. Afgelopen week werden in verband met de beschikbaarheid minder vaccins gezet dan de week ervoor. Van 15 tot en met 21 april zijn in totaal 15.990 vaccinaties gezet.

Op 15 januari 2021 is GGD Kennemerland gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers; eerst de verpleeghuiszorg en sinds 15 februari ook de langdurige zorg. Op 26 januari is daarnaast gestart met het vaccineren van mobiele thuiswonende 90-plussers, gevolgd door mobiele thuiswonende 65-90-jarigen (van oud naar jong).

GGD Kennemerland heeft op dit moment zes vaccinatielocaties. Inwoners met een uitnodiging kunnen terecht in Badhoevedorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter) en Beverwijk (P0 Bazaar), Zandvoort (braakliggend terrein naast Tolweg 10), Uitgeest (Sportcentrum De Zien) en IJmuiden (voormalig tenniscentrum aan de Dokweg). Medewerkers van het Rode Kruis ondersteunen op de vaccinatielocaties met prikkers en EHBO'ers.

De locaties worden nog maar gedeeltelijk gebruikt. GGD Kennemerland is al geruime tijd klaar om vele malen meer te vaccineren, zowel wat personeel als locaties betreft. Maar de levering van vaccins bepaalt hoeveel GGD Kennemerland kan prikken. Het wachten is op de grotere levering van vaccins. GGD Kennemerland gaat niet over wie, wanneer, welk vaccin krijgt. Dat wordt landelijk bepaald.

Wekelijkse cijfers
Deze week (22 t/m 28 april) waren er in Kennemerland 1339 nieuwe besmettingen (244 per 100.000 inwoners). Het aantal besmettingen is deze week lager dan vorige week.

Deze week (22 t/m 28 april) zijn er 14.565 COVID-19 testen afgenomen door GGD Kennemerland. Dit zijn er 2317 minder dan vorige week (-14%).

Inwoners uit de regio Kennemerland kunnen zich laten testen in Haarlem, Beverwijk en bij P4 Lang Parkeren Schiphol. Een mobiele testbus staat tenslotte in wisselende gemeenten. We merken dat onze teststraat in Haarlem soms snel vol zit en verzoeken inwoners dan uit te wijken naar een van de andere testlocaties in de regio zoals Beverwijk of Schiphol. Het is belangrijk om bij klachten te testen en dat niet met een dag uit te stellen. 

100.000 tests afgenomen bij Schiphol
Op de testlocatie bij Schiphol zijn inmiddels meer dan 100.000 tests afgenomen. De locatie op P4 Lang Parkeren opende op 1 december 2020. De capaciteit bij aanvang was 2000 personen per dag. Dit aantal kon in de maanden daarna opgeschaald worden naar 15.000 tests per dag. Inmiddels wordt de helft van de locatie gebruikt om te vaccineren.

Marieke van Schaik, directeur van het Nederlandse Rode Kruis, bracht op vrijdag 30 april een werkbezoek aan de locatie waar zij haar dank uitsprak voor de samenwerking met GGD Kennemerland en een bos bloemen overhandigde aan de verantwoordelijke arts testen. GGD Kennemerland en het Rode Kruis werken al sinds het begin van de coronacrisis samen. Het Rode Kruis ondersteunt dagelijks met betaalde mensen die bemonsteren, vaccineren, administreren en EHBO verlenen in de wachtruimtes.  

Oproep aan alle 65-plussers: maak nu een vaccinatie-afspraak
Alle 65-plussers hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie tegen het coronavirus. Veel van hen zijn ook al gevaccineerd of hebben een afspraak gemaakt. Maar nog niet iedereen. Het ministerie van VWS, het RIVM en de GGD’en doen nu een oproep aan alle 65-plussers die zich nog niet hebben laten vaccineren: maak nu je afspraak! Via www.coronavaccinatie-afspraak.nl kan iedereen die geboren is in 1955 of daarvoor nu een afspraak maken. Mensen kunnen ook bellen met het telefoonnummer dat in hun uitnodigingsbrief vermeld staat.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing