Ruim 11.000 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd in Kennemerland

Door: Ab Jenema

 

IJMOND - GGD Kennemerland heeft in totaal inmiddels ruim 11.000 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd. vanaf maandag is ook het AstraZeneca vaccin beschikbaar voor medewerkers langdurige zorg.

De komende weken blijven we opschalen om zoveel mogelijk inwoners te vaccineren op een efficiënte wijze. Daarvoor zijn we afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins. Vooruitlopend op een toename in het aantal vaccins en doelgroepen die later volgen, worden in de regio meerdere vaccinatielocaties ingericht. Meer informatie daarover volgt begin volgende week.  

Wekelijkse cijfers (aantal tests in regio Kennemerland sterk gestegen)
Deze week (4 t/m 10 februari) zijn er 7.961 testen afgenomen door GGD Kennemerland. De testlocaties in Haarlem en Vijfhuizen waren deze week geopend met aangepaste tijden. Zondag waren alle locaties dicht in verband met code rood. Van de afgenomen tests waren 474 (6,2%) uitslagen positief.

Omdat er vertraging zit tussen de testafname en testuitslag, zijn op het moment van publicatie nog niet alle uitslagen bekend van de testen. Dit wordt met terugwerkende kracht bijgewerkt. Doordat ‘monsters’ met een positieve uitslag ter controle nogmaals worden getest, zijn onder de onbekende uitslagen verhoudingsgewijs meer positieve uitslagen. Het percentage positieve tests zal dus hoger uitvallen.

GGD Kennemerland is blij dat inwoners uit de regio zich laten testen en roept hen op dit te blijven doen bij milde klachten. Er is dan ook voldoende capaciteit en de uitslag is snel beschikbaar. 

Vaccineren en testen loopt door tijdens winters weer
Afgelopen zondag waren alle test- en vaccinatielocaties in Nederland gesloten in verband met code rood. Doordat medewerkers zich op zondag en maandagochtend vroeg hebben ingezet om de locaties veilig en verantwoord open te laten gaan, kon er maandag ondanks code oranje weer gevaccineerd worden.

Komende week zijn alle locaties weer volgens de normale tijden geopend. GGD Kennemerland benadrukt dat wie zich in verband met weersomstandigheden ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan, altijd contact kan opnemen om de afspraak te verzetten. 

GGD Kennemerland start met LAMP-test bij locatie Schiphol
Op de testlocatie bij Schiphol is deze week gestart met de LAMP-test. De LAMP (loop-mediated isothermal amplification) test is een soort PCR test, maar de test is sneller dan de meeste PCR-testen. De test is zeer nauwkeurig en zal de komende weken steeds meer gebruikt worden. Inwoners uit de regio Kennemerland krijgen hun uitslag hierdoor nog sneller door. 

Nieuwe testbus in Kennemerland
Op korte termijn neemt GGD Kennemerland een nieuwe testbus in gebruik. Deze bus kan wanneer nodig ingezet worden om op één locatie een grote groep mensen te testen. Bijvoorbeeld vanwege een grote cluster of omdat er in een gemeente geen vaste teststraat aanwezig is. Daarnaast wordt de testbus gebruikt om inwoners te testen die niet in staat zijn fysiek naar een testlocatie te komen. Het is mogelijk om een dag mee te lopen voor een reportage, neem daarvoor vooral contact op.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing