Ruim 500 kilo troep en eer van je werk!

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK / HEEMSKERK - Handen uit de mouwen afgelopen zaterdag 10 maart in de Broekpolder: een groep bewoners heeft de wijk geschoond. Diverse locaties in de hele wijk zijn opgeruimd, van het Van Tunendorp tot aan de viaduct Aagtendijk. Na een kop koffie/thee en een heerlijke cupcake kregen ca. 25 bewoners, vijf kinderen en twee wethouders van beide gemeenten, een instructie om vervolgens in groepjes de wijk in te gaan. Verschillende locaties werden opgeruimd, en het resultaat was direct zichtbaar. Met name aan de vele waterkanten ligt veel troep; best uitkijken geblazen want voor je het weet, zoals een meisje gebeurde, lig je erin.

Deze bewoners maken een verschil; zij voelen zich betrokken bij hun woonomgeving. Onder het motto “jong geleerd, oud gedaan” kregen de kinderen een prijsje: een zwembadkaartje van de Waterakkers, wat lekkers bij de Kwalitaria en een mandarijn van de Vomar. Na afloop op de foto met de berg troep, en als beloning koffie met weer zo’n heerlijke cupcake.
Iedereen kan een verschil maken: veroorzaak geen rommel.

In de Broekpolder wordt het samen gedaan: met bewoners, gemeenten Beverwijk en Heemskerk, HVC, Gemeente Schoon, winkeliers en Stichting Welzijn Beverwijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing