Ruim voldoende testcapaciteit in Haarlemmermeer

Door: Jan Pronk

KENNEMERLAND - Personen die zich willen laten testen bij de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, kunnen snel terecht. Wie een afspraak wil maken, kan dezelfde dag nog getest worden op de locatie. De doorlooptijd tot de uitslag is sterk teruggelopen. Het grootste deel van de geteste personen ontvangt de uitslag binnen 12 tot 24 uur, afhankelijk van het dagdeel waarin getest is. De uitslagen van voorrangstests (zorg- en onderwijspersoneel) zijn dezelfde dag bekend.

Onlangs is de teststraat in Vijfhuizen uitgebreid. Er zijn nu zes teststations operationeel. Een zevende station wordt gebruikt voor het opleiden van nieuwe medewerkers.
Voor het analyseren van de in de Haarlemmermeer Expo afgenomen tests werkt GGD Kennemerland samen met het Streeklab Haarlem. De afgelopen maanden is daar hard gewerkt om de capaciteit op te schalen, onder meer door meer personeel aan te nemen en ook in het weekend te gaan werken. Doordat de laboratorium capaciteit van GGD Kennemerland is opgeschaald met een Duits laboratorium, heeft het Streeklab direct ingezet op opschaling bij de Expo.
GGD Kennemerland benadrukt dat Iedereen met milde klachten een afspraak kan maken om zich te laten testen. De Expo Haarlemmermeer is goed bereikbaar en toegankelijk voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Een testafspraak maken kan via coronatest.nl of het landelijke callcenter.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing