Ruud Jansen neemt plaats op de sPreekstoel

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op donderdag 26 november 2015 is de sPreekstoel van de Grote Kerk gereserveerd voor Ruud Jansen. Op de sPreekstoel vertelt elke donderdagavond een Beverwijker zijn of haar persoonlijke verhaal om op deze manier andere Beverwijkers te inspireren. 

Het zal echt een hele opgave zijn om een plaatsgenoot te vinden die nog nooit van rasmuzikant Ruud Jansen heeft gehoord. Al vele jaren lang heeft hij succes met zijn eigen groep, de Ruud Jansen Band. Ook kennen we hem natuurlijk van popkoor Si Volta. Zijn liefde voor de muziek begon op negenjarige leeftijd toen hij zijn eerste pianoles kreeg. Toen hij veertien was stapte hij over op orgelles. Hij begon zijn eerste band op zijn 18e, waarna er nog vele bands zouden volgen.

Hij werkte samen met veel grote namen uit de Nederlandse muziekwereld, zoals Johnny Jordaan, Jan Akkerman en René Froger en hij maakte diverse platen. Bij een groot concours voor elektronische orgels werd hij in 1976 uitgeroepen tot de beste organist van Europa. Met de Beverwijkse Grote Kerk heeft Ruud trouwens een speciale band. Zo nam hij ooit een DVD op met popmuziek, gespeeld op het beroemde Christian Müller-orgel. Ook vocal group Ensemble, die als thuisbasis de Grote Kerk heeft, staat onder leiding van Ruud. De sPreekstoel begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing