Samen aan tafel in Broekpolder op 30 september!

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK / HEEMSKERK - Sociaal werker Tineke Hopman van Welzijn Broekpolder is de afgelopen zomerperiode ruim 17 keer uitgenodigd door wijkbewoners om mee te helpen koken en gezellig samen te eten. Op deze manier heeft zij meer inzicht gekregen in hoe ‘de Broekpoldernaar’ woont, kookt en leeft en de bewoners kregen meer inzicht in wat het welzijnswerk kan betekenen voor hun wijk.

Dineren met de buurt

Al de personen waar Tineke mee mocht eten; alleenstaanden, stellen en gezinnen, worden door Welzijn Broekpolder en de Junior Kamer IJmond uitgenodigd om te komen dineren op het Gildenplein. Op maandag 30 september gaan we om 17.30 gezellig samen eten met de buurt. In het kader van ‘de Week van de ontmoeting’ mag iedereen de verdubbelaar inzetten en een extra persoon, koppel of gezin uitnodigen om mee te komen eten. De Junior Kamer IJmond steekt de handen uit de mouwen en zorgt ervoor dat de ruim 70 genodigden een lekker maaltijd krijgen op 30 september. Tijdens deze week is er in de kleine zaal van het Gezondheidscentrum een mooie foto-expositie te bewonderen over het ‘Aan tafel in Broekpolder-project’!

Bijzondere buurtbakkies

Tijdens de gezellige avond zal er ook een unieke Buurt Koffiefiets onthuld worden. Deze gave Koffiefiets is mogelijk gemaakt door de Junior Kamer IJmond en door o.a. Bouwbedrijf Groen, Sfeer & Bloem en Remondis Uitgeest ontworpen en gemaakt. De multifunctionele bakfiets wordt volledig geschonken aan bewoners van Broekpolder en kan door hen ingezet worden voor leuke laagdrempelige buurtactiviteiten.
Je kunt als bewoner bijvoorbeeld een buurtbakkie organiseren tijdens de Burendag 11 november of rond de feestdagen, de fiets kan gebruikt worden bij feestelijke openingen zoals van een buurtspeeltuin, tijdens de Nationale Buitenspeeldag of bij een rommelmarkt. Welzijn Broekpolder weet dat de bewoners in Broekpolder zelf genoeg leuke ideeën hebben en heel creatief zijn.
Voor de Buurt Koffiefiets zijn we nog op zoek naar een handige bewoner van Broekpolder die, indien nodig, de fiets kan onderhouden. Daarnaast zijn we op zoek naar een plek waar de bakfiets gestald mag worden. Ben je geïnteresseerd om de fiets voor een wijkactiviteit in Broekpolder in te zetten of wil je de fiets stallen of zo nu en dan onderhouden, neem dan contact op met: Tineke Hopman, sociaal werker in Broekpolder, e-mail: [email protected] of Michel Zwaga, sociaal werker jeugd in Broekpolder, e-mail: [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing