Samen werken aan mooie duinen op bijzondere locaties

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op zaterdag 4 november 2017 doet PWN weer mee aan de grootste en gezelligste landelijke vrijwilligersactie in het groen! Vrijwilligers geven het duingebied dan een onderhoudsbeurt.

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. Ook PWN doet mee. Op drie verschillende locaties. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk. Ook kinderen zijn daarom welkom, onder begeleiding van een volwassene. Wie een dagje vrijwilligerswerk wil doen in het duingebied kan terecht in Egmond (Noordhollands Duinreservaat) en in Bloemendaal (Nationaal Park Zuid-Kennemerland). Nieuw dit jaar zijn de werkzaamheden op het terrein van Tata Steel. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt en de inschrijving hiervoor sluit op 24 oktober.

Tata Steel

Iedereen kent Tata Steel met de indrukwekkende fabrieksgebouwen. Minder bekend is dat het fabrieksterrein ook een uiterst bijzonder natuurgebied is. Zo heeft het Duinterrein Tata Steel veel waardevolle biotopen, waaronder natte duinvaleien, kruidenrijke graslanden en meer dan 100 jaar oud bos. Bijzondere soorten die er voorkomen zijn onder andere de zandhagedis, rugstreeppad, nachtegaal, sprinkhaanzanger, argusvlinder en zeldzame orchideen als hondskruid en moeraswespenorchis. Er komt zelfs een mossoort voor die nergens anders in Nederland voorkomt; het kalkpurpersteeltje. Samen met PWN spant Tata Steel zich in om de natuurwaarden op het terrein en in de omgeving te versterken. Daarbij kunnen we uw hulp ook gebruiken.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Daarnaast is het samenwerken in de natuur ook nog eens heel gezellig. Enthousiast geworden? Dan kunt zich opgeven via www.pwn.nl/eropuit of via de website www.werkenindenatuur.nl Samen werken wij dan op 4 november aan mooie duinen en mooie natuur.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl