Samen zingen in het Nederlands

Door: Jan Pronk

IJMOND - Binnen het Taalhuis IJmond organiseert de bibliotheek activiteiten, zoals het Taalspreekuur. In 2018 wil de bibliotheek de activiteiten uitbreiden. Voor de uitvoering werkt de bibliotheek vaak samen met andere Taalpartners. In dit geval is dat met Cultuurhuis Heemskerk.
Taalvaardigheid vergroten bij anderstaligen samen met Nederlanders op een laagdrempelige en gezellige manier, is de doelstelling. Voor- tijdens en na de zangbijeenkomst ontmoeten anderstaligen, Nederlandstalige burgers. Daardoor kunnen zij op een gezellige, ongedwongen manier elkaar leren kennen en van elkaar leren. Bijkomstig doel is het sociale netwerk vergroten. 

Elke derde donderdag in de maand van 13.30 tot 15.00 uur worden er oude en nieuwe Nederlandse (pop) liedjes gezongen olv zangdocent Claudette Beltman, docent van Cultuurhuis Heemskerk.

De eerste bijeenkomst zal een open bijeenkomst zijn. Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk. Na deze eerste bijeenkomst, kan men zich officieel aanmelden. De zangbijeenkomsten zijn gratis maar er is wel een maximum van 16 deelnemers. 

Claudette begeleidt de deelnemers bij het zingen van oude en nieuwe Nederlandse (pop) liedjes. Tijdens de pauze kunnen de deelnemers een praatje met elkaar maken en een kopje koffie/thee drinken. Goed kunnen zingen is geen vereiste, het plezier in zingen en oefenen met de Nederlandse taal, wel. 

Donderdag 19 april is de eerste open zangbijeenkomst van 13.30 tot 15.00 uur in Cultuurhuis Heemskerk. Een ieder die van zingen en het Nederlandse lied houdt, is van harte welkom. Komt uw buurvrouw of buurman toevallig uit Irak of Oeganda of een ander land, vraag haar of hem gerust mee. Wie weet wordt er over een half jaar een Irakees liedje gezongen vertaald in het Nederlands. Er zijn 3 bijeenkomsten tot de zomervakantie en daarna worden de zangbijeenkomsten voortgezet tot de zomervakantie van 2019. 

Voor meer informatie, zie www.cultuurcentrumheemskerk.nl, [email protected] of t 0251 836003.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing