Samenwerking Wijckloop en Heliolypmics

Door: Ab Jenema

REGIO - De achtste editie van de Wijckloop op zondag 2 oktober belooft een bijzonder evenement te worden. De organisatie heeft samenwerking gezocht met de Heliolympics, een dertiendaags sportevenement voor mensen met een beperking.

Naast de gebruikelijke routes van 1½,  3km, 5 km, 10 km en de 16 km door het duingebied, is ook een bijzondere route uitgezet voor kinderen en jongeren met een beperking, maar ook voor de allerkleinsten zonder beperking. De afstand van deze mini Wijckloop is 500 meter en het parcours is aangepast op diverse hulpmiddelen als een loopwagen, racerunner, loopfiets en rolstoel. Ook zonder hulpmiddelen is het mogelijk om mee te doen aan deze wedstrijd in Wijk aan Zee.

Inschrijven

Voor alle afstanden van de Wijckloop kunnen geïnteresseerden zich nog inschrijven. Het maximaal aantal deelnemers is vijfhonderd, dit wordt elk jaar gehaald. Inschrijving voor deze reguliere afstanden kan via wijckloop.nl of inschrijven.nl.

Ook voor de mini Wijckloop zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Deelnemers kunnen zich (kosteloos) inschrijven via www.heliolympics.nl

Initiatief samenwerkende organisaties

De Wijckloop is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van het Rode Kruis Ziekenhuis, ViVa! Zorggroep en Heliomare. Het initiatief heeft als doel de medewerkers van de zorginstellingen en de bewoners in de regio IJmond en omgeving te stimuleren om te bewegen. De Wijckloop staat bekend om de ongedwongen sfeer en haar laagdrempeligheid. De Wijckloop wordt georganiseerd door vrijwilligers.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing