Schapen scheren bij het Koetshuijs verplaatst naar 14 juni!

Door: Ab Jenema

IJMOND - Afgelopen woensdagmiddag zouden de schapen bij het Koetshuijs in Heemskerk worden geschoren. Helaas kon deze activiteit niet doorgaan omdat de vacht van schapen door de weersomstandigheden te nat was om te scheren. Daarom hebben we de activiteit verplaatst naar woensdagmiddag 14 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Deze middag worden de schapen geschoren bij bezoekerscentrum het Koetshuijs.

De schapen die worden geschoren, de Welsh Hill Speckled Face schapen, zijn verantwoordelijk  voor de begrazing van een aantal gebieden in Heemskerk en omgeving. Deze middag worden deze schapen van hun dikke vacht ontdaan. Ook kun je zien hoe de wol wordt gebruikt om te vilten en kun je knutselen met schapenwol. Kom je ook een kijkje nemen? Iedereen is welkom en deelname is gratis! Bezoekerscentrum het Koetshuijs is gevestigd aan de Tolweg 9a in Heemskerk.

 

Vrijwilligers gezocht
Regelmatig organiseren wij op het Koetshuijs activiteiten over natuur en milieu. Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen? Of heb je expertise op een ander gebied van natuur, milieu of duurzaamheid en deel je jouw kennis graag met anderen? Meld je dan nu aan via nme@odijmond.nl.

 

NME Heemskerk
NME Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Heemskerk en omgeving. Voor meer informatie over ons aanbod kijkt u op www.nmeijmond.nl of neemt u contact op via nme@odijmond.nl.

 

 

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress