Schoolkinderen Panta Rhei maken werk voor ‘En boven de polder de hemel’

Door: Jan Pronk

IJMOND - Alsof er een vloot zwanen aanmeert... De fortgaten aan de Aagtendijk tussen Beverwijk en Heemskerk ogen straks tijdens ‘En boven de polder de hemel’ als een hemelvijvertje waarin zwanen ronddobberen. Het zijn de leerlingen van basisschool Panta Rhei uit de Broekpolder die deze vreemde watervogels hebben neergelaten. Zij maken werk voor ‘En boven de polder de hemel’, de kunstwandeling die tijdens het weekend van 7 en 8 oktober 24 uur non-stop in de Wijkermeer wordt georganiseerd. 

Eind september gaan vijftien groepen van Panta Rhei onder begeleiding van onder meer docent Barbara Langendijk en kunstenaar Jaap Velserboer aan de slag. Het lesprogramma op Panta Rhei staat in het teken van ‘Ken je eigen omgeving’. Met de Wijkermeerpolder naast de deur is ‘moeiteloos’ een bijzonder lespakket ontwikkeld. Aan de hand van de thema’s militaire geschiedenis (Stelling van Amsterdam), archeologie (botten en geraamten) en vreemde watervogels maken de kinderen hun eigen kunstwerk dat, samen met de werken van de volwassen kunstenaars, wordt tentoongesteld tijdens ‘En boven de polder de hemel’. Tijdens deze kunstwandeling loop je over middeleeuwse dijken, langs mollige weilanden, vruchtbare akkers en langs veertien kunstwerken die 24 uur non-stop langs de route worden opgesteld. 

‘En boven de polder de hemel’ is een initiatief van de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk in samenwerking met met stichting Oer-IJ, basisschool Panta Rhei, café Camille, The White Ranch, familie Brakenhoff, familie van Warmerdam, Het Groene Buitenland. Deze kunstwandeling op 7 en 8 oktober in de Wijkermeer van 2,5 km kan 24 uur non-stop gelopen worden. Met dank aan gemeente Beverwijk, gemeente Zaanstad, Prins Bernhardfonds, stichting TriArcus, stichting Zabawas, P.M. Duyvisfonds, Tata Steel, BUKO, Afvalzorg, Van der Stelt BV, restaurant Fozzies, Scouting Assendelft, Rotary Beverwijk, HHNK, N.V. Nederlandse Gasunie, Heemskerkse Golfclub..

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing