School’s cool IJmond zoekt thuismentoren

Door: Jan Pronk

IJMOND - School’s cool IJmond is voor komend schooljaar nog hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich als thuismentor willen inzetten voor brugklassers die door persoonlijke omstandigheden een groter risico lopen op schooluitval. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een moeilijke thuissituatie of een taalachterstand. Met een tot twee uur begeleiding per week maken de vrijwilligers voor deze leerling een wereld van verschil.

 

De stap van de basisschool naar de brugklas is groot. Voor de leerlingen die worden aangemeld bij School’s cool is deze stap nog groter. De thuismentoren van School's cool helpen hun pupillen vanaf het einde van  groep acht voor ongeveer anderhalf jaar om deze stap en daarmee het risico op schooluitval te verkleinen. Het is belangrijk dat een mentor affiniteit heeft met de schoolgaande jeugd, maar onderwijservaring of zelf kinderen hebben is niet nodig. En de leeftijd kan variëren van 18 tot 88 jaar.

 De vrijwilligers krijgen voorafgaand aan het mentorschap op twee avonden in juni een training, waarna ze gekoppeld worden aan een leerling. Gedurende het mentoraat, dat na de zomervakantie start, wordt ondersteuning geboden door de coördinator. Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten ot waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld. 

Voor komend schooljaar worden in Velsen, Beverwijk en Heemskerk nog vrijwilligers gezocht. Deze vrijwilligers zien erop toe dat de leerling lekker in zijn vel zit en voldoende tijd aan zijn huiswerk besteedt. Zij geven hem of haar en de ouder(s) tips en adviezen en ze oefenen met zelfstandig leren.

 School’s cool is ook op zoek naar bedrijven en ondernemers, die hun werknemers willen stimuleren om dit vrijwilligerswerk te verrichtten. Bijvoorbeeld door de mentoren de gelegenheid te bieden om de begeleiding van de leerlingen (deels) in hun werktijd te doen. Dit kan voor bedrijven een mooie vorm van lokaal betrokken, maatschappelijk ondernemen zijn.

 

 Wilt u thuismentor worden? Of wilt u meer informatie? Zie dan www.schoolscoolijmond.nl, mail naar info@schoolscoolijmond.nl of bel met Sophie Bekker (023) 539 26 64.

 

 

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken