Schrijfhuis - Schrijf je verhaal in de Bibliotheek

Door: Ab Jenema

IJMOND - Het aanbod van het Taalhuis IJmond in Bibliotheek Velsen is zeer veelzijdig, wekelijks zijn er diverse activiteiten zoals Taal in Thema, het Praathuis en leesclubs. Elke dinsdag en donderdag is er een inloop Taalspreekuur. Eén onderdeel ontbrak er nog en dat is schrijven. Maar dit seizoen hebben we ook schrijven in ons taal aanbod.

Het Schrijfhuis start op 12 september met de cursus “Schrijf je verhaal”. Deze 6 wekelijks cursus start op donderdag 12 september van 10.30 tot 11.30. De volgende cursusdagen zijn 19 en 26 september, 3, 10 en 17 oktober.  Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Maximaal aantal deelnemers is 6 dus wees er snel bij!

Voor wie is deze cursus?
Ben je dol op schrijven? En wil je graag jouw ervaringen delen met anderen? Of wil je juist tips en trucs om woorden op papier te zetten, een gedicht te schrijven of zelfs een verhaal? Kom naar deze cursus “Schrijf je verhaal”. Door het zelf schrijven van verhalen neemt de taalvaardigheid toe.

Wat betekent dat precies?
Wel, als je zelf gaat schrijven, bijvoorbeeld korte briefjes of hele zelfverzonnen verhalen, dan ga je beter begrijpen hoe teksten in elkaar zitten. Je gaat ook meer woorden gebruiken en begrijpen. En als je dan een tekst leest, in een krant of een boek, zul je merken dat je er veel meer van begrijpt.

In deze cursus staat plezier in schrijven voorop. Het verhaal, verzonnen of echt gebeurd, is het belangrijkste. Maak je geen zorgen over spelling of allerlei ingewikkelde regels. Belangrijk is dat wat jij wil vertellen duidelijk is voor anderen. Om te weten of anderen jouw verhaal begrijpen mag je het voorlezen of laten lezen. Natuurlijk zijn er ook verhalen die je liever niet laat lezen en voor jezelf wilt houden.

Je begint met leuke korte oefeningen om de pen los te maken. Daarna ga je ontdekken hoe je langere verhalen kunt schrijven.  Als je wilt kun je tips vragen en krijgen. Bijvoorbeeld over de opbouw van je verhaal, het gebruik van andere woorden of over de spelling. Aan het eind van de cursus kiest iedereen zijn of haar mooiste verhaal en maken we er een boekje van.

 

Gratis inschrijven bij de balie van de Bibliotheek of via [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing