Senior Academie Beverwijk van start

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Negen Beverwijkse organisaties op het gebied van kunst en cultuur hebben de handen ineen geslagen om een boeiend en avontuurlijk workshopprogramma samen te stellen. Onder de noemer 'Senior Academie Beverwijk' bieden ze een continu wisselend programma aan, dat zich steeds verder zal uitbreiden.

Geen verplichtingen, huiswerk of op vaste tijden naar 'school'. De Senior Academie biedt namelijk losse afzonderlijk te volgen workshops, interessante uitstapjes, lezingen, wandelingen, creatieve bijeenkomsten of voorstellingen met discussie. Iedere workshop is per keer te boeken, dus deelnemers kunnen gaan wanneer ze willen.

In goed gezelschap
Deelnemers leren van de bevlogen workshopleiders én van elkaar. Je bevindt je immers in goed gezelschap: geestverwanten met een beste bagage. Observeren, discussiëren, leren én creëren! En dat voor € 8,- per workshop. Op woensdagochtend 12 februari 2014 bijten KeK (Kunstexposities Kerkplein) en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk het spits af met de eerste workshop naar aanleiding van de expositie van Sophie Walraven. Welke techniek is er gebruikt? Wat heeft de kunstenaar bedoeld? Na een rondleiding, beschouwing van en geïnspireerd door het tentoongestelde werk gaat de groep onder leiding van Nikki Kröder en Marije Gertenbach in het goed geoutilleerde atelier van Centrum voor de Kunsten Beverwijk zelf aan de slag. En reken maar dat die levenservaring van uw kunstwerk afspat.

Groeiend programma
Vijf dagen later, op maandagmiddag 17 februari 2014, verzorgt zangdocent Rozemarijn Timmer van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk een Café Chantant in het leescafé d'Entree aan het Kerkplein. Natuurlijk, gezellig samen zingen, maar min of meer terloops ook zeker wat technische kneepjes leren en iets opsteken van de tekstbeleving en interpretatie van de liedjes. Beek als Bron en Museum Kennemerland bieden samen onder de titel 'Herlevend Arcadië' een wandeling aan langs buitenplaatsen, vanzelfsprekend ter plekke rijkelijk voorzien van leuke en interessante achtergrondinformatie door een enthousiaste historicus. Ook de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, het Kennemer Theater, de Bibliotheek IJmond Noord, Historisch Genootschap Midden-Kennemerland, Cultural Village en Beeldenpark Een Zee van Staal ontwikkelen programma's voor de Senior Academie. Het aanbod groeit met de dag. En u ook!

Kijk regelmatig op de website www.senioracademiebeverwijk.nl voor updates.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing