SeniorWeb meer dan 10 jaar actief in de IJmond

Door: Ab Jenema

IJmond - Voor inwoners van de IJmond gemeenten Beverwijk en Heemskerk bestaat de Stichting SeniorWeb IJmond-Noord, als afdeling van de landelijke organisatie. De Stichting is opgericht in november 2005 en heeft zich sindsdien toegelegd op het geven van cursussen, lezingen en inloop spreekuren.Tot einde 2015 hebben ruim 2000 cursisten een cursus bij SeniorWeb IJmond Noord gevolgd.

 

SeniorWeb IJmond Noord werkt samen met de Bibliotheek IJmond Noord.De samenwerking houdt in dat SeniorWeb IJmond Noord cursussen. lezingen en inloopspreekuren verzorgd terwijl de bibliotheek voor de inschrijving, administratieve afhandeling zorg draagt. De vrijwilligers groep bestaat thans uit 18 personen.

Het programma voor het 2e halfjaar 2016:

Het programma omvat basiscursussen voor Windows 10 , iPad en Samsung tablet. Ook worden korte cursussen gegeven voor meer specifieke onderwerpen als foto’s of films of muziek op tablet of PC en werken in de “cloud” en gebruik van smartphones. Verder staan op het programma diverse interessante gratis lezingen over DigiD, Facebook, Skype .het stamboom programma “Aldfear” en hoe je veilig met je tablet en PC kan omgaan.
Op het wekelijks inloopspreekuur kan iedereen met zijn vragen terecht voor gratis advies. Eens in de maand is er een “Tabletcafe’ waar tips worden uitgewisseld. Voor mensen die dat willen geeft Seniorweb ook individueel les, “Les Op Maat” in elk gewenst onderwerp.                                    

Wilt u meer weten? Ga naar de klantenservice van de bibliotheek of kijk
www.seniorwebijmondnoord.nl
 
                             
Voor het volgen van cursussen/lezingen of inloopspreekuren hoeft men geen lid te zijn.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing