Sensoor hulpdienst zoekt werkruimte!

REGIO - Sensoor vestigingen Hilversum, Haarlem, Zaandam en Alkmaar vechten samen met haar 150 vrijwilligers om hun werk in Noord Holland voort te kunnen zetten. Jaarlijks worden er meer dan 42.000 gesprekken gevoerd. De bellers en chatters zoeken een luisterend oor over tal van zaken. Onderwerpen op het gebied van eenzaamheid, rouw, verdriet, geweld, financiële- en gezondheidszaken kunnen contactzoekers bespreken. De goed opgeleide vrijwilligers van Sensoor voeren een gelijkwaardig gesprek, dag en nacht!  Dus ook als andere zorgloketten gesloten zijn.

Wat is er aan de hand? De provinciale subsidie stopt binnenkort en de toegekende steun van het ministerie van VWS  laat nog op zich wachten. Er ontstaat in 2014 een groot (tijdelijk) financieel gat van € 150.000,-. Ondanks een pittige reorganisatie in het begin van dit jaar en een stevige kostenreductie, kan de organisatie het gat dat gaat ontstaan, niet dragen en is de kans groot dat de deuren van Sensoor Hilversum, Zaandam, Alkmaar en Haarlem gesloten moeten worden. Sensoor West-Midden zal dit niet laten gebeuren. Al geruime tijd zet de organisatie zich in om geld of diensten in natura te ontvangen. Er worden steunacties bedacht en uitgezet, fondsen aangeschreven, netwerkcontacten op de hoogte gebracht en vrijwilligers ingezet om geld te genereren. Dit heeft o.a. geleid tot gratis huisvesting voor de vestiging Alkmaar. Maar nu de provincie per1 juli 2014 de subsidie helemaal stopzet, heeft Sensoor aan de huidige ondersteuning niet genoeg. Sensoor West-Midden is daarom dringend op zoek naar mensen die het werk in de lucht willen houden. Een belangrijke stap is het vinden van huisvesting in Haarlem en Zaandam.

Sensoor zoekt in Haarlem of omgeving twee werkruimtes (ong. 15m2) op een veilige  locatie waar één of twee vrijwilligers in alle rust kunnen telefoneren en chatten.

Heeft u  ideeën, ruimte of een netwerk waarmee u Sensoor Haarlem kunt helpen?  Sensoor komt graag met u in contact!
Website www.west-midden.sensoor.nl. E-mail: [email protected]. Telefoon: 072-5621044.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing