September proef andere rijrichting Breestraat

Door: Bos Media Services

De vier varianten voor de inrichting van de Breestraat, waarover iedereen zich onlangs mocht uitspreken.

BEVERWIJK - In september wil de gemeente een proef houden met het omdraaien van de rijrichting in de Breestraat. De proef houdt verband met de toekomstige inrichting van de winkelstraat, waarbij het college haar voorkeur heeft uitgesproken voor een autoluwe straat. 

Om de Breestraat autoluw te maken wil men het doorgaande verkeer uit de straat weren. De eerder gepresenteerde varianten voor de herinrichting van de straat voorzien daarin, onder meer door een knip te maken ter hoogte van winkelcentrum Beverhof. Verkeer vanaf de Alkmaarseweg kan dan via de Jacob van Deventerstraat en Graaf Janstraat richting de Wijckermolen rijden, verkeer vanaf de Velserweg kan via de Bloksteeg de Wijckermolen bereiken.

In september zal getest gaan worden wat het effect is van een omgekeerde rijrichting in de Breestraat. Deze test valt samen met een afsluiting bij de Velserweg ter hoogte van de Vondellaan, omdat aan dat kruispunt dan intensief wordt gewerkt. Onlangs hield de gemeente Beverwijk via internet een enquĂȘte om de mening van de inwoners en bezoekers van Beverwijk te peilen. Daaruit blijkt dat veel mensen de Breestraat liever helemaal autovrij zien.

Maar liefst de helft van alle inzenders koos voor die optie. Winkeliers willen echter geen afsluiting voor autoverkeer, omdat ze er de voorkeur aan geven dat automobilisten met hun voertuig tot voor de winkel moeten kunnen komen. In een tijd waarin menig winkelier het toch al moeilijk heeft door de concurrentie van winkels op internet kiest het college er daarom voor de ondernemers zoveel mogelijk tegemoet te komen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing