Septembergras tentoonstellen in het park van Akerendam

Door: Ab Jenema

IJMOND - Glanzend, groot en roze is het kunstwerk dat Paul Keizer en Albert Deddens uit Deventer tijdens Septembergras tentoonstellen in het park van Akerendam. Een enorme paardenschedel van polyester. “Hij moest glimmen”, licht het duo toe. “Met die glans en de bijbehorende oorbelletjes onderstrepen we het vergankelijke van het menselijk bestaan. Net als de zeventiende-eeuwse schilders dat deden met hun stillevens vol fruit en bloemen waar ook vaak een mensen- of dierenschedel op prijkte. Wij zijn hier in het ondermaanse maar voor even. Een zucht en je bent weg.

Alle pronk en praal waarmee je je omgeeft is tijdelijk vertoon”. Uitspraken die direct worden gerelativeerd door de grote grijns op beider gezicht. Het duo dat onder de naam Spacecowboys een enorme hoeveelheid kunstwerken produceert, noemt dit kunstwerk ‘Blossom’. Net als het gras in september dat nog kortstondig opvlamt, ‘bloesemt’ deze schedel nog even na.

Even hebben ze nog overwogen om hun werk 3D te laten printen, maar dat proces duurde veel te lang. “Wij maken het liever zelf. We zijn sneller dan 3D!” Hun met de handgemaakte paardenschedel, gemodelleerd naar een origineel, komt op een kruising te liggen op het padennetwerk achter het voorname zeventiende-eeuwse huis van de buitenplaats Akerendam. Onontkoombaar voor de bezoekers.

Septembergras (4-12 september) is een kunstwandeling van de Stichting kunst & cultuur Beverwijk. Duur: circa een uur in de tuin van de 17de eeuwse buitenplaats Akerendam, een verstilde oase in het drukke centrum van de IJmond. Negen dagen kunnen mensen van 10-17 uur het park in (2.5 ha) om een tiental kunstwerken te bekijken. Variërend van kleine bouwwerkjes tot bescheiden ingetogen voorwerpen. Later meer info over de workshops, rondleidingen, reserveren etcetera op https://www.septembergras.nl

 

 

 

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing