Serious Talent Marten Fisher op Smaakmarkt

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Heemskerker Marten Fisher werd onlangs door radiozender 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Samen met zijn band staat hij aanstaande vrijdag op de zevende Smaakmarkt van dit seizoen. Marten's nieuwe single 'Solstice' is een ode aan de wilde midzomernachtfeestjes bij één van zijn favoriete strandtenten in Wijk aan Zee. 

Marten Fisher is een relaxte singer/surfwriter van songs, dansbare electropop of een liedje dat gaat over de geur van natte stoeptegels in de zomer. Het geluid van Fisher is horizonbreed en kreeg in het verleden al de zegen van wereldband Coldplay, die het nummer 'Boulevard', een van de eerste liedjes die Marten schreef met een knipoog naar de jaren '60, promootte op sociale media. Nadat de demo klaar was kreeg Marten van zijn vader een aantal beelden die hij schoot met zijn 8mm camera in de zomer van 1965. Op die beelden is het goede leven te zien op een idyllische zomerse dag met vrienden, vriendinnen, drank en muziek. Kortom, de perfecte illustratie van de tekst die Marten 50 jaar later schreef.

Als speciale gast op de Smaakmarkt is deze week ook Runewold's Vliegende Hollander te zien. Runewold heeft alle wereldzeeën bevaren met zijn 'Vliegende Hollander'. Hij heeft de wonderlijkste verhalen van zijn reizen opgetekend om te delen met het publiek. Al vaart hij door tot in de eeuwigheid, hij vaart er wel bij. In deze rondrijdende act heeft Runewold contact met de geesten op het schip van zijn voorvader Willem van Decken, soms transformeert Runewold in zijn voorvader die het stuur overneemt. Magie is overal te vinden, waar ook ter wereld en dus ook in Wijk aan Zee.

Zoals de zeilschepen de wereldzeeën bevaren, zo kan de bezoeker van de Smaakmarkt op culinair gebied van over de hele wereld gerechten proeven. Natuurlijk vind je er vis, garnalen en andere zeevruchten. Maar natuurlijk ook hamburgers, spareribs, hotdogs en bbq-specialiteiten. Uit het verre Azië: loempia's,  sateh, wontons en wokgerechten. De Mediterrane lasagna, pizza's, tapas, Turkse dönner, Franse kaas en natuurlijk ook de oer-Hollandse poffertjes. Dit keer zijn er ook gasten uit het Franse Mellionnec (één van de Europese culturele dorpen) met lokale producten. Zij zullen ook muziek ten gehore brengen.

Voor de kinderen is er een speciale hoek met schminken. Natuurlijk is het mogelijk om een echte piraat te worden, compleet met 'tattoos'. Verder is er weer een springkussen en met het wagentje met pony Fleur kan er een rondje om de kerk gemaakt worden. Kom naar de Smaakmarkt in SAIL-stijl. Trek blauw/wit gestreepte kleding aan of zet een kapiteinspet op. Laat het een bruisend feest worden. De Smaakmarkt begint om 17:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Daarna kan er nog elders in Wijk aan Zee doorgefeest worden tot in de kleine uurtjes.

De Smaakmarkt is een gezamenlijk initiatief van het Toeristen Informatie Punt (TIP) en Stichting Activiteiten Wijk aan Zee (SaWaZ) in samenwerking met Cultural Village. Het evenement wordt financieel ondersteund door het aanjaagfonds ondernemersklimaat van de gemeente Beverwijk. Wie de laatste nieuwtjes wil weten kijkt op www.facebook.com/smaakmarkt of bezoekt de website www.smaakmarkt.com.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing