Sgt. Pepper's verjaardagsfeestje in Camille

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK -  'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' is de titel van een langspeelplaat uit 1967 van The Beatles. De langspeler behoort tot één van de belangrijkste en invloedrijkste albums allertijden, omdat deze niet zomaar een verzameling liedjes bevat, maar een zorgvuldig uitgebalanceerd artistiek statement is. Tientallen jaren na de originele release van de langspeelplaat werd in de muziekwereld het beste werk van een artiest nog steeds diens 'Sgt. Pepper' genoemd.

Op zaterdag 2 juni 2012 wordt in cultureel café Camille gevierd dat 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' precies 45 jaar geleden werd uitgebracht. Ruud Jansen, een groot Beatles fan, heeft voor deze gelegenheid tientallen muzikanten gevraagd mee te werken aan de viering. Ieder doet een stuk van de legendarische langspeelplaat op zijn eigen bevlogen manier. Er is maar een voorwaarde, het moet ingetogen en akoestisch zijn.

Paul Bakker, Pieter Voogt, Cees v.d.Laarse, Marco Nicola, Hans Oldenburg, leden van Sivolta  hebben hun medewerking toegezegd en theatergroep Plug-In zal een theatrale intermezzo verzorgen. Aanvang van Sgt. Pepper’s verjaardagsfeestje: 21:30 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing