Sint Aagtendorp ondergaat metamorfose

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op 9 november vierden de bewoners van Sint Aagtendorp in Beverwijk de afronding van de renovatie. In samenwerking met AC Borst Bouw renoveerde Pré Wonen de 143 woningen: van het verwijderen van schoorstenen, tot dakisolatie, nieuwe dakkapellen, isolerend glas, energiezuinige cv-ketels, tot een chique lik verf. Dit kan alleen in nauwe samenwerking met de huurders, vertelden zowel Anke Huntjens (bestuurder Pré Wonen) als wethouder Serge Ferraro. De wethouder ontstak daarna de feestverlichting die aangesloten is op zonnepanelen. Dit was direct ook het startsein voor een feestelijk Sint Maarten-weekend in Aagtendorp.

Netjes, verzorgd en strak
Alexandra (47) en dochter Samantha (18): ”Natuurlijk is het kamperen in je eigen huis bij zo’n grote ingreep, maar we zijn blij met het resultaat. De aannemer werkte erg netjes. Na het vervangen van de ramen hoefde ik niet eens opnieuw te behangen. En het brengt de buurt ook bij elkaar. Je vraagt hoe de werkzaamheden gaan en helpt elkaar. ” Johanna (75) woont al 40 jaar in Sint Aagtendorp: “Heerlijk, dubbel glas. Ik ben erg blij met de renovatie. Ik zit er weer netjes bij.”


Projectcommissie positief: luisteren en serieus nemen
Henk Tromp van de projectcommissie, vertelt: “De woningen hadden een opknapbeurt nodig, want we hadden last van vocht en de kozijnen tochtten. Het was goed om direct mee te denken over de aanpak en om ideeën te kunnen spuien. Bewoners weten wat er leeft in een buurt. We zijn erg blij met het resultaat”


Kuenenplein-Plantage
Sint Aagtendorp is als buurt onderdeel van de wijk Kuenenplein-Plantage. Naast de renovatie in Sint-Aagtendorp vernieuwt Pré Wonen momenteel ook de Plantagebuurt. Alle informatie over de projecten vindt u op: www.KPmijnstek.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing