Sinterklaasintocht Beverwijk op 17 november

Door: Cor Beumer

De Feestpieten Boyband

BEVERWIJK - Heel even leek het erop dat Sinterklaas niet naar Beverwijk kon komen. ‘Theaterpiet’, ‘Danspiet’ en ‘Pietje van alles’ zagen het allemaal niet meer zitten. Maar gelukkig heeft de burgemeester goed nieuws binnengekregen uit Spanje: Sint en zijn Pieten komen gewoon zoals gepland op zondag 17 november aan in Beverwijk!

Sinterklaas met zijn grote Pietengevolg, ruim 100 pieten, twee pietenbands komt ook dit jaar weer aan in het centrum van Beverwijk. Om 11.30 uur zullen de allereerste pieten op de Breestraat arriveren en brengen zij er met FS entertainment al flink de sfeer in. Rond 12.00 uur zal Sinterklaas met zijn gevolg ontvangen worden door heel veel enthousiaste kinderen die, samen met de papa’s en mama’s, de Sint luidkeels zullen toezingen met alle bekende Sinterklaasliedjes en een heuse pietendans gaan doen.

Vanaf het podium vertrekt Sinterklaas in een grote stoet met veel Zwarte Pieten op weg naar de Zeestraat. Op het podium draait de speciale DJ van Sinterklaas gezellige muziek en komt er om 12.45 uur een speciaal optreden van de enige echte Feestpieten Boyband .
Vanaf de Zeestraat (de pieten delen ballon uit)  vult de Sint zijn middag met bezoekjes aan de Beverhof ( op de foto met Sint, springkussen voor de allerkleinste, versier je eigen cupcake met piet), Breestraat (springkussen, heel veel pieten, spelletjes, muziek, podium, optredens, postzakpieten en sporten en spelletjes met Streetrulez) Begijnenstraat (doe spelletjes met de pieten, grabbeltonspel) en Nieuwstraat ( de pieten delen popcorn, suikerspinnen uit, grabbeltonspel met pieten en plak samen met Tattoopiet een echte plaktattoo op je arm) om rond 15.45 uur weer terug te komen op de Breestraat voor het traditionele uitzwaaien en overhandiging van de sleutel van zijn tijdelijk onderkomen in Beverwijk.

Burgemeester Han van Leeuwen is blij dat Beverwijk zoals altijd Sinterklaas weer op een prachtige manier welkom kan heten en zal om 12.00 uur Sint welkom heten op het podium op de Breestraat.

Om het bezoek van de Sint nog feestelijker te maken doet “Comité Intocht Sinterklaas Beverwijk” een beroep op de Beverwijkers en ondernemers, die langs de route wonen, om hun tuin en huis feestelijk te versieren/verlichten. Het thema is: “Zet dit jaar de pakjes eens buiten”.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing