Slowpitch bij Rooswijk

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op woensdagavond 10 mei vindt bij honk- en softbalvereniging Rooswijk in Velsen-Noord een Slowpitchtraining plaats. Iedereen is welkom. De begeleiding van de training wordt verzorgd door twee spelers uit het Nederlandse Slowpitchteam. De training is gratis en start om 19.00 uur. Aanmelden kan via www.rooswijk.nl.

Iedereen kan slaan

Honk- en softbal kent een hele laagdrempelige variant; slowpitch. Slowpitch is een recreatief en competitieve spelvorm voor jong en oud. Het motto van Slowpitch is: GET FIT, HAVE FUN, MAKE FRIENDS en past daarom goed bij Rooswijk. Slowpitch is gemakkelijker dan honkbal of softbal, omdat de werper de bal met een grote boog aangooit. Iedere slagman/ slagvrouw kan de bal daarom gemakkelijk raken en het veld inslaan. Daardoor gebeurt er ook veel in het veld en dat maakt het spelletje zo leuk.

Wil jij onze sport een keer uitproberen?


Slowpitch speel je in een mannenteam, vrouwenteam of gemengd team. De training woensdag 10 mei is gericht op iedereen die onze sport een keer wil uitproberen. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan pitchen, slaan, techniek en tactiek. Lijkt het je leuk om een keer een bal het verre veld in te slaan, of lukt het jou misschien wel om de bal over de hekken te slaan? Ben jij 16 jaar of ouder? Meld je snel aan voor onze gratis training! Meer info en aanmelden kan op www.rooswijk.nl.

Populair

In de ons omringende landen wordt Slowpitch softbal actief gespeeld. Zo spelen bijvoorbeeld in Groot-Brittanniƫ al meer dan 10.000 mannen en vrouwen Slowpitch. In de Verenigde Staten vind je bij wijze van spreken op elke hoek van de straat een sportveld waar het spel wordt gespeeld. Daar wordt Slowpitch door vele miljoenen mannen en vrouwen gespeeld. In Nederland is deze variant sterk in opkomst. Jaarlijks worden er diverse toernooien georganiseerd en sinds kort is deze sport ook op competitieniveau te spelen. Rooswijk zet voor dit jaar in op trainingen en deelname aan diverse toernooien.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing