Smaakmarkt terug van weggeweest

Door: Ab Jenema

Wijk aan Zee – Inwoners, toeristen en badgasten zijn vrijdag 17 juni welkom voor een hapje en een drankje op de Smaakmarkt in Wijk aan Zee. Na een voorproefje op het Meifestival, is de Smaakmarkt op 17 juni, 15 juli en 12 augustus weer terug op het Julianaplein. Dit jaar dus drie keer en als vanouds op de vrijdag.

Vanaf 17.30 tot 21.30 uur is iedereen welkom om te genieten van al het lekkers dat de lokale horeca, buurtkoks en foodtrucks uit de regio te bieden hebben. Van vegetariër tot carnivoor: er is voor iedereen wat wils. En of je nu komt voor een lichte snack, of gaat voor een volledige maaltijd: alles is altijd vers en met aandacht gemaakt.

Herbruikbare glazen zonder statiegeld
In 2019 is er veel minder afval geproduceerd door alleen nog te werken met herbruikbare plastic glazen, papieren borden en houten bestek. Dat smaakt naar meer!

In 2022 vind je op de Smaakmarkt daarom opnieuw alleen duurzame materialen. Nieuw dit jaar is dat je als bezoeker geen statiegeld hoeft te betalen voor de herbruikbare glazen. Gasten kunnen hun glas inleveren bij de kraam waar ze de beker hebben gekregen. We doen een beroep op iedereen om je glas in te leveren bij de kraam waar je deze hebt meegekregen. Om zoveel mogelijk glazen te kunnen hergebruiken vraagt de organisatie kinderen om te helpen met het verzamelen van de glazen in ruil voor een lekker ijsje. 

Muziek vanaf de fontein   
Een singersongwriter, zomerse salsaklanken of plaatjes uit de oude doos: geen Smaakmarkt zonder muziek. Op vrijdag 17 juni kun je komen luisteren naar Jurre en Rens. Jurre van der Linden start de avond met lekkere luisterliedjes op zijn gitaar. Vanaf 19.00 uur wordt hij vergezeld door Rens en mag er gedanst worden. Jurre heeft een bijzondere band met de Smaakmarkt. In 2018 zou hij komen spelen, maar werd de markt afgelast vanwege code rood. In 2019 was het dan eindelijk zover, maar moesten we halverwege toch nog halsoverkop afbreken vanwege windvlagen en hoosbuien. Drie maal is dus scheepsrecht en de weersverwachtingen zijn uitstekend!

Over de Smaakmarkt
De Smaakmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Actief Wijk aan Zee (SaWaZ) en het Toeristen Informatie Punt De TIP. Het recept is vanaf het eerste jaar een succes gebleken. Dit betekent niet dat de markt ook groter wordt. Integendeel: door bewust ook de kleinere ondernemers en enthousiaste hobbykoks uit te blijven nodigen, de organisatie in handen te houden van een enthousiast team van vrijwilligers én door het dorp zoveel mogelijk te betrekken, blijft de dorpse sfeer overeind.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing