Smaakmarkt van start!

Door: Ab Jenema

Foto: Heleen Vink

Wijk aan Zee - Op vrijdag 8 juli starten in Wijk aan Zee de Smaakmarkten weer. De vierde editie inmiddels, en niets staat in de weg om er met elkaar 8 heerlijke zomeravonden van maken. De deelnemers staan te trappelen, de vrijwilligersploeg draait zich warm en werkelijk iedereen die je spreekt heeft er zin in.  Hoe dat kan? Tsja, de Smaakmarkt heeft nu eenmaal een heel unieke sfeer.

Wijk aan Zee is een bijzonder dorp, en dat geldt ook voor de Smaakmarkt. Die is ontstaan vanuit de behoefte een plek te creëren om elkaar te kunnen ontmoeten. Om met oude en nieuwe vrienden te eten, te drinken, een goed gesprek te voeren of te dansen. Kortom, om verbinding te maken. En waar kun je beter samenkomen op een mooie zomeravond dan op het dorpsplein? De Smaakmarkt is gewoon niet te vergelijken met welk foodfestival dan ook.

Wat kunnen we deze zomer verwachten? Onze eigen lokale koks natuurlijk, van Sonnevanck tot Tarantella, van de SunseaBar tot Gewoon. Ook het nieuwe Zomerhuis komt zich presenteren. En uiteraard zijn er de gewokte groenten van Sandor, de saté van Asih, de gehaktballetjes van Brasserie Begijnenhof, de krabtaartjes van Sylvia en de tapas van Mi Cocina…. Plus vertrouwde gezichten als The Beefchief en Joeri Tandoeri. Zijn er dan geen nieuwe verrassingen? Jazeker wel, kom maar kijken!

En dan de muziek. Op 8 juli hebben we een fantastische Spaanse bigband uit Madrid. En behalve instrumenten, nemen ze ook een grote paella-pan mee… Op 15 juli volgt Scheepskameel, met een mix van ‘koppige Noordzeebalkan en tranentrekkende Roma traditionals’. Op 22 juli en 29 juli volgen respectievelijk Duo Live.FM en King Cake. Op 5 augustus gaan we er dan een speciaal feestje van maken. Op de vooravond van de Canal Parade van de Gay Pride in Amsterdam, krijgt de Smaakmarkt een roze tintje. DJ Ibis komt draaien en Miss Kiki Boops komt (écht) zingen. Op 12 augustus eindelijk dan een volledig optreden van Bangers and Mash (voor wie het nog weet: 2 jaar geleden moesten zij overhaast in een stortbui de boel inpakken). Op 19 augustus is het podium voor WaZCo en op 26 augustus sluiten we feestelijk af met De Bloes Broers.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing