Soldaat van Oranje - de musical viert twaalf jaar

Door: Jan Pronk

Zondag 30 oktober aanstaande bestaat Soldaat van Oranje - De Musical twaalf jaar. Het twaalfjarig bestaan staat in de hele maand oktober in het teken van: Geef de geschiedenis door aan volgende generaties. Vanaf vandaag is daarom het generatie- en gezinsaanbod opengesteld voor alle voorstellingen in oktober, inclusief de jubileumvoorstelling op 30 oktober.

Geef de geschiedenis door aan volgende generaties

Sinds de première in 2010 is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden aan meer dan 3,2 miljoen mensen verteld. De voorstelling heeft vanwege het serieuze onderwerp en de intense beleving, een leeftijdsadvies vanaf 12 jaar. Dat betekent dat kinderen die, 'net als de voorstelling', in 2010 geboren zijn nu ook de voorstelling kunnen bezoeken. Daarnaast komen er elk speeljaar 12+-ers bij en zijn de twaalfjarigen die in het eerste speeljaar de voorstelling bezochten, inmiddels jong volwassenen. 

 Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een belangrijke periode uit onze vaderlandse geschiedenis. In alle families bestaan persoonlijke verhalen over de oorlog. Verhalen die van belang zijn en die het waard zijn om door te vertellen. Door (groot-)ouders aan (klein-)kinderen. Door ouderen aan jongeren. De voorstelling geeft vaak aanleiding om deze verhalen door te geven en zo de herinnering levend te houden.

 

Meer informatie via: soldaatvanoranje.nl/12jaar

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing