Spannende strijd om Pikeursprijs op Breestraat

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Aad Pools nam tijdens de kortebaandraverij in IJmuiden op 16 juli 2015 soeverein de leiding in het klassement voor de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond. In Santpoort won afgelopen week pikeur Frans van der Blonk met Zenito Hanover. Hij komt daarmee tot op 1 punt van Pools (die nu 26 punten heeft). Jan Thijs de Jong, verliezend finalist met Tamburini, komt zelfs náást Pools op een gedeelde eerste plaats omdat hij ook in IJmuiden al succesvol was. Aanstaande donderdag op de Breestraat ligt de strijd dus weer helemaal open. 

Pikeurs scoren per gewonnen rit 1 punt. Wie met 2 paarden meedoet en ver komt in de koers kan veel punten halen. Daarnaast zijn er ‘kampioenspunten’ te behalen voor de nummers 1 t/m 4 (resp. 5, 3, 2 en 1 punten). Bij gelijke stand geven die kampioenspunten de doorslag. Met de huidige tussenstand zou dit in het voordeel zijn van Jan Thijs de Jong, die zowel in IJmuiden als Santpoort tweede werd. Aad Pools won weliswaar in IJmuiden maar eindigde in Santpoort niet bij de laatste vier.

Met twee kortebaandraverijen te gaan zijn er nog genoeg andere kanshebbers in het klassement, onder wie Lindsey Pegram en ook de pikeurskampioen van 2014, John de Leeuw. Donderdag volgt op de Breestraat in Beverwijk de derde ronde in de strijd om de Rabobank Pikeursprijs, die bestaat uit een fraaie plexiglas trofee en een geldbedrag van € 1.000. De ontknoping is 3 september 2015 in Heemskerk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing