Speciale rondleiding gemeentehuis op Energieke Zondag

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op zondag 25 september vindt Energieke Zondag plaats, als onderdeel van de SundayFair. Met als doel om Beverwijk in 2020 14% van de eigen energiebehoefte te laten opwekken én uw leven duurzamer te maken, staan er op de energiemarkt lokale ondernemers en organisaties die u kunnen adviseren bij het verduurzamen van uw huis en haard.

 

Verduurzamen

Energieke Zondag betekent dat er naast het mooie programma met straattheater, live muziek en leuke activiteiten, zoals u die gewend bent van de SundayFair, dit keer extra ruimte is gereserveerd voor partijen die uw leven duurzamer kunnen maken. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht voor informatie over subsidieregelingen voor het isoleren van uw woning.

 

Activiteiten

Voor deze speciale gelegenheid kunt u een rondleiding krijgen door het gemeentehuis van Beverwijk om te zien hoe duurzaam het gebouw is. Wethouder Tim De Rudder, die eerst om 12.00 de energiemarkt zal openen, neemt u mee langs de duurzame inrichting, energiezuinige verlichting en de zonnepanelen op het dak. Ook zult u te weten komen wat er nu precies gebeurt in het koperkleurige huisje op het Stationsplein. Natuur- en Milieueducatie organiseert energieke activiteiten zoals knutselen én een prijsvraag voor kinderen.

 

Lokale ondernemers

Voor de aanpakkers zijn er lokale ondernemers aanwezig die gespecialiseerd zijn in zonnepanelen, woningisolatie, warmtepompen, zonneboilers en ledverlichting. Duurzaam Bouwloket beantwoordt al uw vragen omtrent verduurzamen. Ook kunt u terecht bij de Opgewekte Woning Club, een club die u helpt met het verduurzamen van uw huis. Benieuwd wat zij al hebben gedaan? Kom dan langs!

 

Ga aan de slag!

Door zelf aan de slag te gaan en uw woning te verduurzamen zorgt u beter voor uzelf, het milieu en verbetert u uw wooncomfort. En niet onbelangrijk: het levert vaak ook nog een behoorlijke financiële besparing op. De Energieke Zondag op de SundayFair zorgt op 25 september voor een dynamische zondag met ondernemers waar je energie van krijgt!

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing