Spoken Word performance in LUA

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Spoken word (lett.: gesproken woord) is voordracht van literatuur, veelal binnen de popcultuur. De voordrachten vinden plaats als lezing of performance, met songteksten, poëzie, prozagedichten, proza, kort verhaal, columns, statements, slamgedichten, enzovoorts.

In samenwerking met Stichting Welzijn Beverwijk zal Lua er elke 3de zondag van de maand in het kader van de Lazy Sunday Aftyernoon programmering  iets speciaals gedaan worden op het podium van de Lua. Op zondag 18 maart is er gekozen om de nadruk te leggen op spoken word en cabaret. Met maar liefst 3 artiesten belooft het een speciale middag te worden.

Twee van de drie performers op deze zondag zijn hier in Beverwijk wel bekend. Niemand minder dan dichter en radio Beverwijk dj Jeroen Bakker en voormalig stadsdichter Maxime Aafjes doen mee. Als derde hebben we een primeur namelijk een voorstelling van Lonneke Dort. Zij komt speciaal uit Brabant hierheen om ons een stukje absurdistische cabaret te laten zien.

Er ook nog een andere bijzonder optreden. Jeroen Bakker gaat speciaal voor de Lazy Sunday Afternoon voordragen uit de gedichtenbundel "Verloren uurtjes" die pas op 1 april officieel word uitgebracht in de O.L.V. Goede Raadkerk (Arendsweg 59). Hij zal ook kort iets vertellen over hoe hij op de vele gedichten en verhalen is gekomen.

De voormalige stadsdichter van Beverwijk Maxime Aafjes zal met zijn buitengewoon verbale kwaliteiten wederom laten horen dat dichtkunst veel meer is dan alleen maar woorden laten rijmen. Heb je Maxime Aafjes nooit eerder gehoord dan is dit absoluut een buitenkans.


Programma van deze Lazy Sunday Afternoon:

16.30 - 16.40 Jeroen Bakker
17.00 - 17.10 Maxime Aafjes
17.45 - 18.00 Lonneke
18.30 - 18.40 Jeroen Bakker
19.00 - 19.10 Maxime Aafjes
19.45 - 20.00 Lonneke
20.00 - 20.10 Jeroen Bakker

Ook bij deze speciale zondag is de entree geheel gratis. Lua is 18 maart open vanaf 12.00 uur met de live uitzending van ADO – Ajax en de topper Twente – Feyenoord. Lua is gevestigd aan Hoflanderweg  104, naast sportpark de Blauwe Kikker.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing