SportFair Beverwijk 2012 op zondag 13 mei

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Op zondag 13 mei strijkt de SportFair weer neer in Beverwijk! Op die dag staat sporthal Beverwijk volledig in het teken van sport. De SportFair biedt de bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met bekende en onbekende sporten. En de toegang is helemaal gratis!

Dit breedtesportevenement vindt plaats met financiële steun van gemeente Beverwijk. Haydar Erol (wethouder jeugd) geeft samen met Olympiër Nicolien Sauerbreij het startschot voor de tweede editie van SportFair Beverwijk. Om 11.00 uur gaat alles van start. Hierbij is ook voormalig Nederlands tophockeyer en winnaar van een gouden Olympische medaille Floris-Jan Bovelander aanwezig. De dag eindigt om 16.00 uur feestelijk met een sportborrel waarbij iedereen rustig kan bijpraten na afloop van een drukke, sportieve dag.

De SportFair biedt sportverenigingen uit Beverwijk, Heemskerk en omstreken de mogelijkheid om via uitdagende clinics en demonstraties hun sport aan de buitenwereld te tonen. Tijdens de SportFair verzorgen 25 sportverenigingen, sportscholen en andere sportorganisaties een aantrekkelijk programma. Bezoekers kunnen aan deze programma’s meedoen en zelf ervaren hoe leuk sporten is. Naast het meedoen aan en het bekijken van de verschillende clinics en demonstraties zijn er nog een heleboel andere leuke dingen te beleven op de SportFair. Er is een sportboulevard waar sportwinkels, sportverenigingen, fitnesscentra en andere sportorganisaties hun product promoten. Daarnaast is er een Kinder Funpark waar kinderen de hele dag sportief vermaakt worden. Ook kun je een bezoek brengen aan het Sportcafé. Hier worden leuke presentaties gegeven en je kunt je hersens laten kraken tijdens een sportquiz. Voor de jeugd van Beverwijk is er een spectaculair skate-event. Hier vertonen de winnaars van skate-event 2011 een spetterende demo. Ook zijn er Skateys, de innovatieve elektronische skateboards van EVC. Verder is er een workshop, verzorgd door Skatepark Amsterdam. Daarnaast kun je tijdens de SportFair vrij skaten. Naast het skaten is er ook een voetbaltoernooi waaraan iedereen mee kan doen!

Tijdens zeskamp kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud zes verschillende sporten uitproberen. De kinderen krijgen een stempelkaart. Ze kunnen een stempel verdienen bij iedere sport waaraan zij meedoen en bij zes stempels een officiële SportFair medaille winnen.

Sporthal Beverwijk is gevestigd aan de Van Loenenlaan 1 in park Overbos. Het volledige programma van SportFair Beverwijk 2012 kunt u op internet vinden. Surf hiervoor naar www.sportfair.nl/beverwijk

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing