SportMEE neemt deel aan jaarlijkse Sportfair

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om te kunnen sporten. Mensen met een beperking kunnen moeite hebben met het vinden van een geschikte sport of vereniging. Daarom organiseert MEE Noordwest-Holland  SportMEE op de SportFair in Sporthal Beverwijk op zondag 11 mei 2014.

Tijdens deze sportmarkt is er een speciaal plein ingericht waar sportclubs hun aanbod voor mensen met een beperking laten zien. Doel hiervan is om meer mensen aan het sporten te krijgen. Mensen verbinden en stimuleren om te sporten. Zo waren vorig jaar tijdens de SportFair in Beverwijk meer dan dertig sporten vertegenwoordigd.

Sportprogramma voor mensen met beperking
Tevens stelt MEE Noordwest-Holland een sportprogramma voor sportverenigingen samen, zodat deze met begeleiding een aanbod voor mensen met een beperking op kunnen zetten. Sport wordt hierbij als middel ingezet om mensen beter mee te laten doen in de samenleving. Snowboardster Bibian Mentel, die een goude medaille won op de Paralympics in Sotsji, is als ambassadrice van de SportFair ook aanwezig in Beverwijk.

Vrijwilligerswerk
Een belangrijk onderdeel van SportMEE is om het aanbod van vrijwilligerswerk bij sportverenigingen onder de aandacht te brengen. Veel verenigingen draaien op het werk van vrijwilligers. Voor mensen met een beperking kan vrijwilligerswerk een mooie stap zijn naar meer sociale activiteiten. Tijdens de SportFair kunnen bezoekers in gesprek met de sportverenigingen om te kijken of er passende activiteiten zijn.

Meer informatie over de SportFairs en SportMEE kunt u vinden op www.sportfair.nl of op www.meenwh.nl/sportmee.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing