Spreekuur voor advies bij discriminatie

Door: Ab Jenema

IJMOND - Wordt u gediscrimineerd, buitengesloten, uitgescholden of gepest? Omdat u te oud bent? Een handicap hebt? Homoseksueel bent? Of vanwege uw afkomst of godsdienst? Houd het dan niet stil, maar kom langs en vraag advies tijdens het spreekuur van het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland in de wijkwinkel Thuis in Oosterwijk (Europaplein) Beverwijk/Heemskerk.

Beter bereikbaar door spreekuur
Het Bureau Discriminatiezaken houdt vanaf 16 januari elke donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur spreekuur in de wijkwinkel. Klachtbehandelaar Madjori Veldema is dan aanwezig. U kunt bij haar terecht voor (kosteloos) advies als u te maken heeft (gehad) met discriminatie, bijvoorbeeld op het werk, of als er spanningen zijn met buurtgenoten. Zij bespreekt de zaak met u en bekijkt wat Bureau Discriminatiezaken voor u kan doen. Alles wat u met haar bespreekt is strikt vertrouwelijk en zij onderneemt niets zonder overleg met u.

Wij vinden het belangrijk om laagdrempelig te werken en goed bereikbaar te zijn voor iedereen die graag advies wil of behoefte heeft aan een luisterend oor.

Over Bureau Discriminatiezaken
Het Bureau Discriminatiezaken is de antidiscriminatievoorziening (ADV) voor de regio Kennemerland, dus ook in Beverwijk en Heemskerk. Het  is een onafhankelijke organisatie, gevestigd in Haarlem, die zich inzet voor gelijke behandeling van een ieder die in Nederland verblijft. Wij behandelen en registreren klachten, geven advies, doen onderzoek en geven voorlichting op scholen of aan volwassenen op het gebied van antidiscriminatiebeleid en gelijke behandeling.

Aanpak
Discriminatie is verboden in Nederland. Soms is aangifte bij de politie of contact met de wijkagent nodig. Maar wellicht kan een andere aanpak, met bijvoorbeeld gesprekken of bemiddeling de situatie al ten goede kan veranderen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld haar beleid aanpassen of er kan contact worden opgenomen met de woningcorporatie als er hoogoplopende spanningen zijn tussen buren. Het Bureau Discriminatiezaken kan u daarbij adviseren.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website: www.bdkennemerland.nl of contact opnemen met Madjori Veldema via [email protected] of 023 5315841.

Als u iemand wilt spreken van de wijkwinkel kunt u contact opnemen met de beheerder via 06-39580111.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing